Lagbanner
Avsnitt #11: Michael Hartmann

Avsnitt #11: Michael Hartmann

I avsnitt nummer elva av Soccerberoende intervjuas Oskarshamns AIK:s amerikanske målvakt Michael Hartmann.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Michael Hartmann, som är en snart 27-årig New Jersey-kille och målvakt som från och med den här säsongen spelar för Oskarshamns AIK i Ettan Södra.

Michael kommer ursprungligen i Medford i södra New Jersey och spelade collegefotboll 2012-2015 för Caldwell University, även det i New Jersey fast några timmars bilresa längre norrut. Efter collegeåren gjorde Michael ett försök att inleda den professionella fotbollskarriären i Norge, vilket inte gick på grund av problem med arbetstillstånd, och istället kom han att skriva på för Linköping City, då i division 2, inför säsongen 2017. Under hans första säsong i Linköping vann de ligan och därefter följde två säsonger i Ettan med Linköping innan det bar av till FC Haka i finska högsta ligan för Michaels del. Där lyckades inte Michael ta en riktigt ordinarie plats och vände därför tillbaka till Sverige efter bara ett år och nu spelar han som sagt i Ettan Södra-klubben Oskarshamns AIK.

I den här intervjun pratar vi huvudsakligen om Michaels år i Sverige, men vi berör även bland annat hur Teemu Tainio är som tränare och Michaels förhoppningar på kommande år i fotbollskarriären.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-04-06 08:40:00
Author

Fler artiklar om USA