Lagbanner
Avsnitt #20: Rodrigo Albuquerque

Avsnitt #20: Rodrigo Albuquerque

I avsnitt 20 av Soccerberoende intervjuas brasseanfallaren Rodrigo Albuquerque som de senaste åren har öst in poäng på collegenivå i USA, för tillfället på Mid-America Christian University i Oklahoma City.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat den brasilianske anfallaren Rodrigo Albuquerque, som de senaste säsongerna har öst in poäng på collegenivå i USA. Rodrigo är född och uppvuxen i staden Recife i nordöstra Brasilien och har bott i USA sedan 2018. Rodrigo spenderade sitt första år i USA på Gennessee Community College i den västra delen av delstaten New York, där han gjorde 32 mål och 12 assists på 21 matcher för deras fotbollslag. Rodrigo medger i intervjun att nivån inte var speciellt hög när han spelade för Gennessee Community College men att det var viktigt för honom att göra så bra ifrån sig som möjligt för att få ett bra stipendium från ett annat universitet. Så blev det också. Rodrigo erbjöds ett stipendium från Mid-America Christian University i Oklahoma City, där han nu har varit i två år och där han hans framgångar på fotbollsplanen fortsatt. Under sina två säsonger på Mid-America Christian University har han på 45 matcher gjort 32 mål och 14 assists. Båda åren har Rodrigo kommit med i All-America First Team för National Christian College Athletic Association.

Rodrigo berättar i intervjun att han har möjlighet att spela collegefotboll i ett år till, men eftersom han nu är 25 år gammal vill han satsa på att slå sig in på den professionella nivån och han hoppas kunna få ett proffskontrakt innan det här årets slut.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Rodrigos bakgrund som ungdomsspelare i Brasilien, hans tuffa första tid i USA, den mycket framgångsrika gångna säsongen och hans förhoppningar på framtiden.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-06-14 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA