Lagbanner
Avsnitt #25: Mathijs Swaneveld

Avsnitt #25: Mathijs Swaneveld

I avsnitt nummer 25 av Soccerberoende intervjuas den nederländske målvakten Mathijs Swaneveld som nyligen är hemkommen till Nederländerna efter tre års studerande och fotbollsspelande på Virginia Tech. Swanefeld kommer den kommande säsongen att spela för TEC i tredjedivisionen i Nederländerna.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag haft nöjet att intervjua den nederländske målvakten Mathijs Swanefeld, som är nyligen hemkommen till Nederländerna efter tre års studerande och fotbollsspelande på Virginia Polytechnic Institute and State University, mer känt som bara Virginia Tech. Mathijs kommer ursprungligen från Schoonhoven, som ligger ungefär tre mil öster om Rotterdam, och spelade under sin ungdom för bland annat Excelsior och Sparta Rotterdam. Under sina tre år på Virginia Tech spelade Mathijs 47 matcher för skolans fotbollslag och både 2018 och 2019 var han bäst i skolans conference i antal räddningar.

Tidigare i år, då Mathijs hade studerat och spelat klart på Virginia Tech, var Mathijs tillgänglig för att plockas i MLS SuperDraft. Dessvärre kom inget MLS-lag att plocka honom och efter att ha dröjt sig kvar en tid i Nordamerika i förhoppning om ett kontrakt på annat håll återvände Mathijs i somras hem till Nederländerna och han har för den kommande säsongen skrivit på för en klubb från staden Tiel vid namn TEC, som spelar i tredjedivisionen.

I den här intervjun pratar vi bland annat om hur det gick till när Mathijs bestämde sig för att flytta till USA, varför han hamnade på just Virginia Tech, hur det var att vara lagkamrat med Daniel Pereira som valdes först i årets MLS SuperDraft och lite grann om hans tankar om framtiden som fotbollspelare.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-08-21 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA