Lagbanner
Avsnitt #35: Sixten Boström

Avsnitt #35: Sixten Boström

I avsnitt nummer 35 av Soccerberoende intervjuas Sixten Boström om sina två säsonger som assisterande tränare i Columbus Crew.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat ingen mindre än Sixten Boström, som för fotbollsfans i Sverige kanske är mest känd för sin tid som tränare för Örebro SK mellan 2008 och 2012. Efter tiden i Örebro spenderade Sixten ungefär ett och ett halvt år i HJK i finska ligan för att sen, inför säsongen 2015, bli värvad till MLS-klubben Columbus Crew som assisterande tränare till Gregg Berhalter. Där kom Sixten att stanna i två säsonger och föga förvånande är det den tiden i Sixtens karriär som är huvudfokus för den här intervjun. Idag är Sixten tillbaka i Finland och har titeln träningschef i den Helsingforsbaserade klubben PK-35.

I den här intervjun blir som sagt stort fokus på Sixtens två säsonger i Columbus Crew. Vi pratar bland annat om hur han hamnade i MLS från första början, hur det kommer sig att MLS-lag tenderar att vara så olika bra från säsong till säsong, Federico Higuaíns storhet som spelare och eventuella framtid som tränare samt hur de långa resorna i MLS påverkar ens jobb som tränare.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-01-12 09:53:00
Author

Fler artiklar om USA