Lagbanner
Avsnitt #37: Erik Friberg

Avsnitt #37: Erik Friberg

I avsnitt nummer 37 av Soccerberoende intervjuas BK Häcken-mittfältaren Erik Friberg om sina säsonger i Seattle Sounders i MLS.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat ingen mindre än BK Häcken-mittfältaren Erik Friberg. Erik har spelat två och en halv säsong för Seattle Sounders i MLS. Till att börja med spelade han där säsongen 2011, men han flyttade hem till Sverige och Malmö FF efter bara en säsong. Efter att ha representerat i tur och ordning nyss nämnda Malmö FF, Bologna och Esbjerg återvände Erik till Seattle sommaren 2015. Året därpå var han med och spelade hem klubbens första MLS-titel någonsin. I en mycket händelserik final på bortaplan mot Toronto FC vann Seattle till slut på straffar. Efter säsongen 2016 vände Erik på nytt hem till Sverige och sedan dess spelar han för BK Häcken.

Utöver titelsäsongen 2016 pratar vi i den här intervjun bland annat om hur Eriks tankar gick när möjligheten att flytta till Seattle för första gången dök upp. Vi berör också bland annat Obafemi Martins storhet som spelare, jämnheten mellan lagen i MLS, det stora supporterföljet till Seattle Sounders och rivaliteten med Portland Timbers.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-02-07 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA