Lagbanner
Avsnitt #39: Forrest Lasso

Avsnitt #39: Forrest Lasso

I avsnitt nummer 39 av Soccerberoende intervjuas GIF Sundsvalls nye amerikanske mittback Forrest Lasso.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Forrest Lasso, som är en amerikansk mittback som har värvats av GIF Sundsvall inför den stundande allsvenska säsongen.

Forrest är 28 år gammal och är född och uppvuxen i Raleigh, North Carolina. Han berättar i intervjun att han har spelat fotboll i princip sedan han lärde sig gå, detta trots att hans föräldrar då inte hade någon som helst koppling till sporten. Mellan 2011 och 2014 studerade Forrest på Wofford College i South Carolina och där spelade han även collegefotboll med stor framgång. 2015 tog den professionella karriären vid och han har sedan dess representerat Charleston Battery, FC Cincinnati, Nashville SC och Tampa Bay Rowdies. Med undantag för första halvan av säsongen 2019, då FC Cincinnati hade börjat spela i MLS, har Forrest alltid hållit till i USL Championship och där har han haft stora framgångar. Exempelvis har han fått priset som ligans bästa försvarare tre gånger. Inför årets allsvenska säsong flyttade Forrest till GIF Sundsvall på fri transfer och han har skrivit på ett treårskontrakt med norrlandsklubben.

I den här intervjun avhandlar vi en lång rad olika ämnen, såsom Forrests uppväxt i Raleigh, åren på college, utmaningarna som det innebär att komma in som rookie i ett professionellt lag och hans första intryck av GIF Sundsvall som klubb och Sundsvall som stad.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-03-10 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA