Lagbanner
Avsnitt #52: Gabriel Cabral

Avsnitt #52: Gabriel Cabral

I avsnitt nummer 52 av Soccerberoende intervjuar Johan Dykhoff den brasilianske mittfältaren Gabriel Cabral från USL League One-klubben South Georgia Tormenta FC.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat den brasilianske mittfältaren Gabriel Cabral, som har spelat collegefotboll i fyra år i USA och som inför årets säsong skrev på sitt första professionella kontrakt då han värvades av South Georgia Tormenta FC i USL League One.

Gabriel Cabral Leal de Freitas, som hans fullständiga namn är, föddes 29 april 1997 och kommer ursprungligen från staden Petrópolis, som ligger ungefär sju mil norr om Rio de Janeiro. Han spelade för Fluminense under sin ungdomskarriär och flyttade 2015 till USA för studier och collegefotbollsspel på University of Charleston i Charleston, West Virginia. Efter att ha avstått spel sitt första år spelade han tre säsonger för University of Charleston, där höjdpunkten kom 2017 då skolan vann slutspelet i NCAA Division II. Efter tre säsonger i Charleston, som för Gabriels del innebar en hel del individuella utmärkelser, valde Gabriel att 2019 flytta till University of North Carolina Wilmington inför sitt sista år som collegespelare. Där var han lagkamrat med bland annat en gammal gäst i den här podden, nämligen den svenske försvararen Mark da Silva Lindström.

Somrarna 2018 och 2019 spelade Gabriel för den Floridabaserade klubben The Villages SC i USL League Two och sommaren 2021 representerade han South Georgia Tormenta FC:s andralag i samma liga. Bland annat tack vare bra prestationer där blev Gabriel i december 2021 värvad till Tormentas förstalag, hemmahörande i USL League One. Under ungefär ett år innan det att Gabriel skrev på för Tormentas förstalag hade han också arbetat som assisterande tränare på collegenivå, vilket han i intervjun beskriver som en mycket positiv erfarenhet.

I talande stund ligger Tormenta på femte plats i USL League One, som består av elva lag och där de sex bästa lagen i grundserien går till slutspel. Gabriel har varit ordinarie från dag ett och har spelat näst flest minuter i laget, vilket verkligen inte är dåligt för en rookie. På sina 25 ligamatcher har han stått för tre mål och lika många assists.

I den här intervjun pratar vi exempelvis om Gabriels tid i Fluminenses ungdomsakademi, hur tankarna gick kring att flytta till USA, tiden som assisterande tränare på collegenivå och hur den pågående säsongen har varit både för honom personligen och för laget som helhet.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-09-14 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA