Lagbanner
Avsnitt #59: Sam Stockley

Avsnitt #59: Sam Stockley

I avsnitt nummer 59 av Soccerberoende intervjuas engelsmannen Sam Stockley, som är sportchef och huvudtränare för USL League One-expansionsklubben Lexington SC.

I det här avsnittet av Soccerberoende, det första för 2023, har jag intervjuat engelsmannen Sam Stockley som är sportchef och huvudtränare för USL League One-expansionslaget Lexington SC från Lexington, Kentucky.

Sam Stockley föddes 5 september 1977 och kommer ursprungligen från Tiverton i sydvästra England. Han spelade fotboll på professionell nivå i drygt femton år och under sin spelarkarriär representerade han bland annat Barnet, Colchester, Wycombe, Ferencváros, den kortlivade USL-klubben FC New York och till sist Carolina RailHawks.

Efter spelarkarriären, som tog slut 2013, har Sam arbetat som tränare och sportchef eller liknande på olika nivåer i såväl USA som Storbritannien. I oktober 2021 utsågs han till sportchef för den Kentuckybaserade klubben Lexington SC, som då hade tilldelats en expansionsplats i USL League One med avsikten att börja spela säsongen 2023. Ett år senare, alltså i oktober 2022, utvidgades Sams roll till att även innefatta huvudtränarjobbet.

Lexington SC kommer alltså göra sin första säsong i USL League One nu under 2023 och truppbygget är i full gång. I talande stund är sju spelare bekräftat kontrakterade och ligastarten är ganska precis två månader bort. Truppbygget är en av sakerna som vi berör i intervjun, men vi pratar även bland annat om Sams spelarkarriär, hur möjligheten att flytta till Lexington dök upp och förväntningarna på klubbens första säsong någonsin.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-01-15 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA