Lagbanner
Avsnitt #62: Mitch Morice

Avsnitt #62: Mitch Morice

I avsnitt nummer 62 av Soccerberoende intervjuas Mitch Morice, som är poddare och medgrundare till den St. Louis-baserade supporterklubben St. Louligans.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på årets expansionslag i MLS, det vill säga St. Louis City SC. Jag har i det här avsnittet intervjuat Mitch Morice, som dels är en av grundarna till supporterklubben St. Louligans och dels är en av personerna bakom podcasten "This Is Silly with the Louligans".

Supporterklubben St. Louligans grundades 2010 och hur exakt det gick till berättar Mitch i intervjun. Ursprungligen var St. Louligans en supporterklubb till en kortlivad professionell klubb vid namn AC St. Louis, men den klubben kom bara att göra en säsong för att sen läggas ned och då bytte St. Louligans till att stötta St. Louis Lions i det som idag heter USL League Two. När sen Saint Louis FC föddes och började spela i USL Championship säsongen 2015 blev de istället huvudfokus för supporterklubben. Saint Louis FC lades ned efter säsongen 2020 då det stod klart att St. Louis skulle få ett MLS-lag, vilket är det som har fått namnet St. Louis City SC och som gör sin debut i MLS om knappt två veckor.

I den här intervjun pratar vi som sagt om hur St. Louligans föddes. Vi berör bland annat också förväntningarna på St. Louis svenska spelare Joakim Nilsson och Rasmus Alm, den nya jättehäftiga arenan Citypark, rivaliteten med Sporting Kansas City och staden St. Louis rika fotbollshistoria.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-02-13 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA