Lagbanner
Avsnitt #63: Will Lucero

Avsnitt #63: Will Lucero

I avsnitt nummer 63 av Soccerberoende blir det fokus på fotbollen i Alaska. I detta avsnitt intervjuas nämligen Will Lucero, som är tränare och Assistant Director of Coaching i fotbollsklubben Anchorage Youth Soccer Club.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på fotbollen i Alaska. Jag har nämligen interjuvat Will Lucero, som är tränare och Assistant Director of Coaching i fotbollsklubben Anchorage Youth Soccer Club.

Will är 48 år gammal och född i Mexiko men huvudsakligen uppvuxen i Anchorage, som är Alaskas största stad. Utöver sin roll i Anchorage Youth Soccer Club tränar Will också ett lokalt high school-lag i Anchorage och han har även själv spelat på amatörnivå i många år.

Tanken med den här intervjun att är att kasta ljus på fotbollen i Alaska, som är en del av Nordamerika som många sannolikt normalt inte associerar med fotboll och min förhoppning är att göra fler avsnitt av den här typen framöver. I den här intervjun med Will Lucero berör vi exempelvis idrottsevenemanget Arctic Winter Games som Will är nyligen hemkommen från, några av Wills finaste minnen från sina år i Anchorage Youth Soccer Club, samarbetet med MLS-klubben Portland Timbers och utmaningarna som man stöter på som fotbollsklubb i Alaska.

För upplysning kan jag nämna att Will flera gånger i intervjun använder sig av uttrycket ”Lower 48”. Det är ett lokalt uttryck i Alaska som används som ett samlingsnamn för de 48 stater som utgör huvuddelen av USA, där Alaska och Hawaii inte ingår.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-03-06 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA