Lagbanner
Avsnitt #69: Rômulo Bosqueiro

Avsnitt #69: Rômulo Bosqueiro

I avsnitt nummer 69 av Soccerberoende intervjuas den brasilianske mittbacken Rômulo Bosqueiro, som efter fyra års collegefotbollspel i USA nu är proffs på Färöarna.

I det här avsnittet av Soccerberoende ska vi stifta bekantskap med en spelare som har haft en väldigt intressant fotbollskarriär så här långt. Jag har nämligen intervjuat den brasilianske mittbacken Rômulo Bosqueiro, som efter fyra års collegefotbollspel i USA nu är proffs på Färöarna.

Rômulo Bosqueiro föddes 9 november 2000 och kommer ursprungligen från en liten stad vid namn Iracemápolis, som ligger ungefär två timmars bilfärd nordväst om São Paulo. Där spelade han i sin ungdom för diverse lokala klubbar, där den mest kända av dem nog får sägas vara Internacional de Limeira. 2019 lyckades Rômulo, efter visst om och men, få möjligheten att flytta till USA för studier och collegefotbollsspel. Till att börja med blev det två år på Arizona Western College i Yuma, Arizona och därefter blev det två år på Oral Roberts University i Tulsa, Oklahoma. Utöver spel på college spelade Rômulo också två säsonger för Tulsa Athletic i NPSL, vilket är en amatör- eller semiprofessionell liga som spelas under somrarna.

Efter sitt andra år på Oral Roberts University hade Rômulo för avsikt att spela professionellt. Via en agentfirma fick han möjlighet att flytta till klubben B71, som spelar i Färöarnas motsvarighet till Superettan och som kommer från den sydligt belägna ön Sandoy. I skrivande stund ligger de på sjunde plats av tio lag i den färöiska näst högsta divisionen, vilket är sämre än förväntat eftersom målsättningen inför säsongen var uppflyttning. Rômulo har tagit en ordinarie plats i laget och har på tolv ligamatcher gjort tre mål.

I den här intervjun pratar vi exempelvis om Rômulos ungdomskarriär i Brasilien, svårigheterna med det engelska språket i samband med flytten till USA, tillvaron på Färöarna och hans förhoppningar på de kommande åren av hans fotbollskarriär.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-06-07 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA