Lagbanner
Avsnitt #73: William Edström

Avsnitt #73: William Edström

I avsnitt nummer 73 av Soccerberoende intervjuas William Edström, som bevakar nederländsk fotboll och i synnerhet Ajax för SvenskaFans räkning. I intervjun avhandlar vi de många kopplingarna mellan nordamerikansk och nederländsk fotboll, t.ex. nordamerikaner i Eredivisie och nederländare i MLS.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på kopplingen mellan nordamerikansk och nederländsk fotboll. Jag har nämligen intervjuat William Edström, som bevakar nederländsk fotboll och i synnerhet hans favoritlag Ajax för SvenskaFans räkning.

Kopplingarna mellan nederländsk och nordamerikansk fotboll är många, som ni kommer att märka under samtalets gång. Bland annat pratar vi om nordamerikaner i Eredivisie, nederländska spelare i MLS, mindre lyckade nederländska tränare i MLS, Sergiño Dests val av landslag och Johan Cruijffs händelserika tid i USA. William presenterar också en drömelva med spelare som har spelat i både MLS och Eredivisie.

Två rättelser vill jag framföra innan ni klickar er in till intervjun. Till att börja med - när vi pratar om Michael Bradley så tar jag upp ett ödesdigert bolltapp som han gjorde under en match i VM 2014. Jag sa att det kom i matchen mot Tyskland, men det kom ju förstås i 2-2-matchen mot Portugal där Portugal kvitterade på övertid strax efter Bradleys nämnda bolltapp. Sen var det också så att argentinaren Mauro Rosales under sin första säsong i Seattle Sounder bara tjänade $42,000 och inte ”typ $80,000” som jag sa. Rätt ska ju vara rätt!

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-08-09 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA