Lagbanner
Avsnitt #75: Andy Greder

Avsnitt #75: Andy Greder

I avsnitt nummer 75 av Soccerberoende intervjuas sportjournalisten Andy Greder, som bevakar Minnesota United för den lokala tidningen St. Paul Pioneer Press.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på Minnesota United, vilket inte är första gången i den här podcastens historia men det är en intressant klubb så den tåls att pratas om flera gånger. Jag har i det här avsnittet intervjuat sportjournalisten Andy Greder, som sedan ungefär tio år tillbaka bevakar Minnesota United för den lokala tidningen St. Paul Pioneer Press.

Minnesota United har spelat i MLS sedan säsongen 2017 och har efter några mindre kul säsonger i början nu etablerat sig som ett pålitligt MLS-lag. De fyra senaste säsongerna har de gått till slutspel och när den här intervjun spelades in så låg de precis ovanför slutspelsstrecket i Western Conference. Laget spelar sedan 2019 sina hemmamatcher på Allianz Field i St. Paul och har sedan MLS-inträdet haft en hel del nordiska spelare i laget såsom John Alvbåge, Rasmus Schüller, Robin Lod, Vadim Demidov och Teemu Pukki.

I den här intervjun pratar vi om några av de nyss nämnda nordiska spelarna. Vi pratar också bland annat om fotbollens popularitet i Minneapolis och St. Paul, några av de mest framgångsrika spelarna i Minnesotas MLS-historia, några av de mindre lyckade spelarna och Minnesota Uniteds plats i MLS:s transferhierarki.

Det ska sägas att den här intervjun är något kortare än de flesta andra intervjuer jag har gjort till den här podcasten och det berodde helt enkelt på att Andy är en upptagen man, så han hade bara en halvtimme att avvara. Men det blev ett trevligt samtal i alla fall.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-08-27 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA