Lagbanner
Avsnitt #76: Anton Tinnerholm

Avsnitt #76: Anton Tinnerholm

I avsnitt nummer 76 av Soccerberoende intervjuas den tidigare New York City FC-högerbacken Anton Tinnerholm.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag gästats av ingen mindre än Malmö FF:s högerback Anton Tinnerholm, som spelade för New York City FC i MLS mellan 2018 och 2022.

Anton är nog ett välbekant namn och ansikte för i stort sett alla som lyssnar på den här podcasten, men jag kan i alla fall berätta att Anton flyttade till New York City FC på fri transfer efter den allsvenska säsongen 2017. Han lämnade då Malmö FF, alltså samma klubb som han idag tillhör, och kom till ett New York City FC som precis hade spelat klart sin tredje säsong sedan inträdet i MLS.

Anton gjorde i princip omedelbar succé i MLS, med flera distansskott som gick i mål tidigt under sin MLS-karriär och ett allmänt frejdigt ytterbacksspel. Totalt kom Anton att spela 119 grundseriematcher i MLS och på dessa gjorde han nio mål och 23 assists. Några av höjdpunkterna i Antons MLS-karriär är den annars tråkiga säsongen 2020, då han var nominerad till ligans "Defender of the Year"-utmärkelse, och säsongen 2021 då New York City FC vann ligan efter seger i finalen mot Portland Timbers. Dessvärre missade Anton sista delen av säsongen 2021, och början av säsongen 2022, på grund av en avsliten hälsena.

I november 2022, då Anton bekräftade att han skulle lämna New York City FC, var det mycket ledsna miner bland NYCFC-fansen och MLS-experten Matt Doyle kallade i en tweet Anton för "one of the very best attacking right-backs I've ever seen in MLS". Några veckor senare blev det klart med en återkomst till Malmö FF för Anton och han skrev då på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2026. När den här intervjun spelades in höll Anton på med rehabträning för att komma tillbaka från en ljumskskada.

I den här intervjun pratar vi bland annat om hur det gick till när Anton hamnade i New York City FC, några av de mest framstående med- och motspelarna från tiden i MLS, hur Patrick Vieira är som tränare, derbyna mot New York Red Bulls och livet utanför fotbollen i New York.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-09-22 08:40:00
Author

Fler artiklar om USA