Lagbanner
Avsnitt #77: David Eldred

Avsnitt #77: David Eldred

I avsnitt nummer 77 av Soccerberoende blir det fokus på fotbollen i Wyoming. I det här avsnittet intervjuas David Eldred, som bl.a. är teknisk direktör för Wyoming Soccer Association och president för Cheyenne Soccer Club.

I det här avsnittet av Soccerberoende ska vi få lära oss mer om fotbollen i USA:s till ytan tionde största delstat men den minst befolkade, det vill säga Wyoming. Tidigare i år gjorde jag ett liknande avsnitt fast då med fokus på fotbollen i Alaska, och min ambition är att lite då och då göra avsnitt med fokus på delar av USA som man kanske inte jättestarkt associerar med fotboll. Nu har alltså turen kommit till Wyoming.

Wyoming är som sagt USA:s till ytan tionde största delstat, men den minst befolkade. Ni förstår därmed att Wyoming också är en av USA:s mest glesbefolkade stater, och faktum är att Wyoming i det avseendet enbart slås av tidigare nämnda Alaska. Huvudstaden i Wyoming heter Cheyenne, och det är där det här avsnittets intervjuobjekt bor och verkar.

Jag har i det här avsnittet intervjuat David Eldred, som har ett minst sagt stort engagemang i Wyomings fotboll. Han är dels teknisk direktör på interimsbasis på Wyoming Soccer Association, dels president i Cheyenne Soccer Club och dels assisterande tränare på ett lokalt community college. Den här intervjun gjordes huvudsakligen utifrån Davids roll på Wyoming Soccer Association, men han tog upp klubbperspektivet i många av sina utläggningar. David pratar i intervjun exempelvis om utmaningarna som finns med att driva fotbollsklubbar i en stat som Wyoming, fotbollens popularitet i staten och utbytet av kunskap och erfarenheter från fotbollsfolk i andra delar i USA.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-10-01 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA