Lagbanner
Avsnitt #8: Joel Sundell

Avsnitt #8: Joel Sundell

I det åttonde avsnittet av Soccerberoende intervjuas Åtvidabergs nye målvakt Joel Sundell som har ett förflutet som collegefotbollspelare på Wright State University.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat ingen mindre än Joel Sundell, som är 24-årig Norrköpingskille och ny målvakt i Åtvidabergs FF inför den svenska fotbollssäsongen 2021.

Mellan 2016 och 2019 höll Joel till på Wright State University i Dayton, Ohio där han studerade och spelade collegefotboll. Joel hade fyra framgångsrika säsonger för Wright State Raiders, som skolan heter i idrottssammanhang, och gjorde några försök efter collegekarriären att få ett professionellt kontrakt i Nordamerika men när det inte gick vägen flyttade han hem till Sverige under sommaren 2020. Joel spelade då ett halvår med Nyköpings BIS i Ettan Norra och därefter skrev han på för Åtvidabergs FF i Ettan Södra.

Huvudfokus i den här intervjun är förstås Joels tid i USA, men vi pratar bland annat även lite grann om den kommande säsongen med Åtvidaberg. Jag vill också nämna att vi under intervjun pratar lite kort om en spelare vid namn Dan Bent och det är en engelsk mittback som var lagkamrat till Joel under collegeåren och som idag är proffs på Gibraltar.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-03-12 08:40:00
Author

Fler artiklar om USA