Lagbanner
Avsnitt #81: Jeffrey P. Nesker

Avsnitt #81: Jeffrey P. Nesker

I avsnitt nummer 81 av Soccerberoende intervjuas Toronto FC-skribenten och -poddaren Jeffrey P. Nesker.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på Toronto FC, det vill säga årets jumbo i MLS. Jag har i det här avsnittet intervjuat Jeffrey P. Nesker, som är skribent för Toronto FC-hemsidan Waking The Red och även en av männen bakom podcasten "Toronto ’Til I Die".

Toronto FC har spelat i MLS sedan säsongen 2007. Klubbens första säsonger i MLS var allt annat än bra sportsligt och de placerade sig då i princip undantagslöst i botten av Eastern Conference. Det skulle komma att dröja ända till 2015 innan de för första gången tog sig till slutspel, vilket huvudsakligen var Sebastian Giovincos förtjänst. I mitten och slutet av 2010-talet hade Toronto FC några riktigt bra år, med ligatiteln 2017 som pricken över i:et. 2016 och 2019 tog de sig till MLS-final, men båda de gångerna förlorade de mot Seattle Sounders.

De sista åren har Toronto FC återvänt till gamla synder och blivit ett bottenlag på nytt. De har nu missat slutspel tre säsonger i rad, inräknat årets säsong. I år kom de som sagt sist i hela ligan, detta med fem poängs marginal och detta trots att de innan Messis ankomst till Miami var det lag i hela MLS som spenderade mest pengar på spelarlöner.

I den här intervjun pratar jag och Jeffrey exempelvis om när MLS eventuellt stoppade Toronto FC:s värvning av Olof Mellberg, Toronto FC:s dåliga säsonger på senare tid, de än så länge inte särskilt lyckade värvningarna av Lorenzo Insigne och Federico Bernardeschi, Michael Bradleys legendstatus i klubben och Toronto FC:s popularitet och relevans i Toronto som stad.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-11-30 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA