Lagbanner
Avsnitt #83: Buster Sjöberg

Avsnitt #83: Buster Sjöberg

I avsnitt nummer 83 av Soccerberoende intervjuas mittbacken Buster Sjöberg. Buster spelade nyligen klart sin sista säsong som collegespelare i USA och blev inför årets MLS-säsong draftad av Vancouver Whitecaps.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat mittbacken Buster Sjöberg, som precis har avslutat sitt femte år som collegespelare i USA och som inför årets MLS-säsong blev draftad av Vancouver Whitecaps.

Buster Sjöberg föddes 4 april 1999 och kommer från Uppsala. Som ungdomsspelare representerade han bland annat IK Sirius, dock utan att nå hela vägen upp till A-laget. Efter ett halvår i Gamla Upsala SK, eller GUSK som de kallas, flyttade Buster under sommaren 2019 till USA för studier och fotbollsspel på Wofford College i Spartanburg, South Carolina.

Efter två år på Wofford College, där det gick dåligt för laget men bra för honom själv, flyttade Buster sommaren 2021 norrut till Syracuse University i Syracuse, New York. Där har han precis avslutat sitt femte och sista år som collegespelare. Den gångna säsongen var Buster lagkapten på Syracuse och han har spelat med flera spelare på college som idag är proffs i Nordamerika och Europa. Buster har under collegeåren också gjort två säsonger i USL League Two. Sommaren 2021 spelade han för South Carolina United Bantams och året därpå för One Knoxville SC.

Inför MLS-säsongen 2023 blev Buster draftad som nummer 71 totalt av Vancouver Whitecaps, men han var då skadad och valde att fokusera på rehabilitering och köra ett till år på college för att istället ansluta till Whitecaps under början av 2024. Ifall Buster får kontrakt med Whitecaps förstalag så blir han den förste svensken i ett kanadensiskt MLS-lag.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Busters ungdomskarriär i Sverige, hur beslutet att flytta till USA växte fram, amerikanernas okunskap om bandy, den kommande säsongen då Buster ska försöka få kontrakt med Vancouver Whitecaps förstalag och även lite grann om Freddy Adu.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-12-20 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA