Lagbanner
Avsnitt #86: Gustav Svensson

Avsnitt #86: Gustav Svensson

I avsnitt nummer 86 av Soccerberoende intervjuas Gustav Svensson om sina fyra säsonger i Seattle Sounders.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag fått celebert besök. Jag har nämligen intervjuat självaste Gustav Svensson, som för svenska lyssnare nog mest är känd för sina insatser i det svenska landslaget och i IFK Göteborg men som ju även har fyra säsonger i Seattle Sounders i MLS på sitt CV.

Gustav Svensson kom till Seattle Sounders från Guangzhou i kinesiska ligan inför MLS-säsongen 2017 och kom att ha fyra riktigt bra säsonger i Seattle. Med Gustav oftast som en av två defensiva mittfältare, men ibland som mittback och till och med högerback, gick Seattle till MLS-final tre av de fyra säsonger som Gustav var i klubben. Den stora höjdpunkten i Gustavs MLS-karriär kom 2019, då Seattle besegrade Toronto FC i finalen med 3-1 på hemmaplan. Därmed tog Seattle hem sin andra MLS-titel någonsin.

Efter pandemisäsongen 2020, då Seattle förlorade MLS-finalen mot Columbus Crew, valde Gustav att lämna Seattle. Efter en kort sejour tillbaka i Guangzhou i Kina flyttade han hem till IFK Göteborg under sommaren 2021 och där är han kvar än idag. Totalt blev det 103 MLS-matcher för Gustavs del, inräknat slutspel, och på de matcherna gjorde han sju mål och nio assists.

I den här intervjun pratar vi förstås så gott som uteslutande om Gustavs tid i MLS. Vi pratar bland annat om firandet efter finalsegern 2019, derbyna mot Portland Timbers och Vancouver Whitecaps, det stora antalet skandinaver som har flyttat till MLS de sista åren och Andrea Pirlos kanske inte oklanderliga engagemang som New York City FC-spelare.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-02-12 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA