Lagbanner
Avsnitt #91: Matt VanBenschoten

Avsnitt #91: Matt VanBenschoten

I avsnitt nummer 91 av Soccerberoende intervjuas Minneapolis City SC:s General Manager Matt VanBenschoten. Minneapolis City SC spelar i USL League Two och inleder årets säsong i mitten av maj.

I det här avsnittet av Soccerberoende ska vi få lära oss mer om USL League Two-klubben Minneapolis City SC och tillvaron i USL League Two generellt. Jag har nämligen intervjuat Matt VanBenschoten, som är General Manager i Minneapolis City SC.

Minneapolis City SC grundades 2016 och har spelat i USL League Two sedan säsongen 2022. De spelar i en division som heter Deep North Division, som tillhör ligans Central Conference, och där möter de lag från Minnesota, Wisconsin och Ontario. Minneapolis City SC har missat slutspel under sina första två säsonger i USL League Two, men ser på årets säsong med viss tillförsikt. Inte minst har Minneapolis City SC gjort sig ett namn för sitt med USL League Two-mått mätt stora supporterfölje, sin närvaro i sociala medier och sin merchandise. De har också lyckats etablera sig som ett alternativ eller möjligen komplement till den lokala MLS-klubben Minnesota United. Matt VanBenschoten har varit klubbens General Manager sedan 2023 och har jobbat i klubben sedan 2018.

USL League Two kan sägas vara den högsta och bästa icke-professionella ligan inom nordamerikansk herrfotboll. Ligan spelas mellan maj och juli och lagen utgörs till stor del av collegespelare som vill hålla igång mellan collegesäsongerna.

I den här intervjun berör vi bland annat vad som ingår i ens arbetsuppgifter som General Manager i en USL League Two-klubb, den tidigare Minneapolis City SC-spelaren Loïc Mesanvi som i år har debuterat i MLS för Minnesota United, hur Minneapolis City SC har lyckats bli så populära och fotbollens relevans i "the Twin Cities".

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-04-29 09:15:00
Author

Fler artiklar om USA