Lagbanner
Avsnitt #92: Matt Ralph

Avsnitt #92: Matt Ralph

I avsnitt nummer 92 av Soccerberoende blir det fokus på Philadelphia Union. Gäst i detta avsnitt är nämligen Matt Ralph, som är redaktör för hemsidan Philadelphia Soccer Now.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på Pennsylvanias stolthet Philadelphia Union, en klubb som har spelat i MLS sedan 2010 och som på senare år har varit ett av de bättre lagen i ligan. Coronasäsongen 2020 vann de grundserien och 2022 gick de till final och förlorade där knappt mot Los Angeles FC. När det här avsnittet spelades in låg Philadelphia på åttonde plats i Eastern Conference med knappt halva grundserien spelad. Laget har tränats av Jim Curtin ända sedan 2014 och de spelar sina hemmamatcher på Subaru Park i Chester, Pennsylvania.

Philadelphia Union har också en av de bästa akademierna i MLS och har genom den fått fram spelare som bröderna Brenden och Paxten Aaronson och mittbacken Mark McKenzie, som alla har sålts till Europa för flera miljoner dollar vardera. Några av de mer nämnvärda spelarna i dagens trupp är målvakten Andre Blake, den poängfarlige vänsterbacken Kai Wagner, svenskbekantingen och mittfältaren Alejandro Bedoya, mittfältaren Dániel Gazdag som är uttagen i Ungerns EM-trupp och anfallaren Julián Carranza som när det här avsnittet spelades in ryktades vara på väg till Feyenoord.

Gästen i dagens avsnitt är Matt Ralph, som är redaktör för hemsidan Philadelphia Soccer Now. Det är en hemsida som bevakar fotbollen i Philadelphiaområdet, och framförallt då Philadelphia Union. Matt är född i Kansas men uppvuxen i södra New Jersey, där man tenderar att heja på de Philadelphiabaserade lagen oavsett idrott. Han har även skrivit om fotboll för TheCup.us, NPSL och PrepSoccer.com.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Alejandro Bedoyas uppburna status i Philadelphia Union, andra supporterfavoriter i klubbens historia, svårigheterna att konkurrera intressemässigt mot de mer etablerade lagen i andra sporter i Philadelphia och rivaliteten med New York-lagen.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-06-16 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA