Lagbanner
Avsnitt #93: Adam Lundkvist

Avsnitt #93: Adam Lundkvist

I avsnitt nummer 93 av Soccerberoende intervjuas den tidigare Houston Dynamo- och Austin FC-ytterbacken Adam Lundkvist. Adam har med sina 144 spelade matcher i MLS bara Robin Jansson ovanför sig på listan över de svenskar som har spelat flest MLS-matcher.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat han som har spelat näst flest matcher i MLS av alla svenskar som har varit där. Det handlar om Adam Lundkvist, ytterback i BK Häcken idag men tidigare i Houston Dynamo i fem säsonger och i Austin FC i en säsong.

Adam Lundkvist flyttade till Houston Dynamo under våren 2018 och han lämnade då Elfsborg, nyss 24 år fyllda. Han tog snabbt en ordinarie plats i Houston, om än initialt på fel kant i backlinjen med vilket menas till höger. Totalt kom Adam att göra 121 ligamatcher för Houston och tolv assists. Dessvärre hade Houston en dålig period under Adams tid i klubben och de missade slutspel under Adams alla fem säsonger där.

Inför säsongen 2023 kände Adam att han var klar i Houston och han blev då tradad till statsrivalerna Austin FC inför deras tredje säsong i MLS. Där kom han att göra 23 matcher, men bara åtta av dem från start, och Austin lyckades inte ta sig till slutspel den säsongen.

Efter säsongen 2023 valde Adam att lämna MLS och flytta hem till Sverige. I januari i år meddelades det att han hade skrivit på ett treårskontrakt med BK Häcken. Han har med sina 144 spelade matcher i MLS bara Robin Jansson ovanför sig på listan över de svenskar som har spelat flest MLS-matcher.

I den här intervjun pratar vi bland annat om hur Houston Dynamo hade placerat sig i Allsvenskan, det fysiska praktexemplaret Alberth Elis, tillvaron som fotbollsproffs i USA utanför planen och den avancerade logistiken kring MLS is Back-turneringen sommaren 2020.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-06-21 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA