Lagbanner
Avsnitt #95: Chad Smith

Avsnitt #95: Chad Smith

I avsnitt nummer 95 av Soccerberoende intervjuas Sporting Kansas City-poddaren och -skribenten Chad Smith.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på Sporting Kansas City, som är ett av de sämre lagen i MLS i år men som för inte så länge sen var ett lag att räkna med.

Sporting Kansas City är ett av lagen som har varit med från starten i MLS, men då under ett annat namn. När MLS lanserades 1996 hette laget Kansas City Wiz. De bytte sen 1997 namn till Kansas City Wizards, men rebrandades sedan inför säsongen 2011 och blev då Sporting Kansas City. Denna rebranding kom också i anslutning till öppnandet av deras nya arena, som numera går under namnet Children’s Mercy Park.

Kansas har vunnit MLS två gånger, nämligen säsongerna 2000 och 2013. Säsongen 2000 vann de också grundserien. Kansas har även vunnit U.S. Open Cup fyra gånger, närmare bestämt 2004, 2012, 2015 och 2017. Bland de mer framträdande spelarna i klubbens historia kan nämnas Predrag ”Preki” Radosavljevic, Tony Meola, den nuvarande tränaren Peter Vermes, Jimmy Conrad, Josh Wolff, den danske tidigare målvakten Jimmy Nielsen, den nuvarande målvakten Tim Melia, Matt Besler, Graham Zusi och Roger Espinoza.

Laget tränas som sagt av den tidigare spelaren Peter Vermes, och han har varit lagets tränare ända sedan 2009. Det innebär förstås att han överlägset är den tränare i MLS som har varit på sitt uppdrag längst. När den här intervjun gjordes låg Sporting Kansas City näst sist i Western Conference med hela  13 poäng upp till slutspelsstrecket.

Den som ska lära oss mer om Sporting Kansas City är Chad Smith. Han är redaktör för hemsidan KC Soccer Journal, som bevakar Sporting Kansas City men även andra Kansasbaserade fotbollslag, och han programleder även podcasten For the Glory KC tillsammans med sin fru Sheena. Ni kommer att höra på det krispiga ljudet att Chad har gjort en och annan podcast förut.

I den här intervjun pratar vi bland annat om några av Sporting Kansas Citys mest framstående spelare genom tiderna, ett antal floppvärvningar som klubben har gjort sig skyldig, rivaliteten till St. Louis och klubbens extremt lyckade rebranding.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-07-12 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA