Lagbanner
Avsnitt #96: Marcelo Palomino

Avsnitt #96: Marcelo Palomino

I avsnitt nummer 96 av Soccerberoende intervjuas GIF Sundsvalls amerikanske mittfältare Marcelo Palomino.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat GIF Sundsvalls amerikanske mittfältare Marcelo Palomino, som är ny i klubben inför den här säsongen efter att ha värvats från AFC Eskilstuna.

Marcelo Palomino föddes 21 maj 2001 och kommer ursprungligen från Houston, Texas. Han är fostrad i Houston Dynamos akademi och fick 2016, 2017 och 2018 pris som Dynamo Academy Player of the Year. 2019 tog han steget upp till Houston Dynamos A-lag, men där skulle speltiden dessvärre komma att bli knapp. Han fick göra tre korta inhopp under säsongen 2020 och det skulle komma att bli all A-lagsspeltid för Marcelo i Houston, åtminstone för den här sejouren. 2021 lånades han ut till Charlotte Independence i USL Championship där han däremot var ordinarie från första stund och 2022 fick han gott om speltid i Houston Dynamo 2 i den då nylanserade ligan MLS Next Pro. Marcelo har även representerat alla amerikanska U-landslag från U16 till U20 och i de sammanhangen var han lagkamrat med ett flertal spelare som idag är A-landslagsmän.

Efter säsongen 2022 blev det ingen förlängning i Houston för Marcelo och då bar det av till Sverige för spel i AFC Eskilstuna, som då låg i Superettan. Marcelo gjorde en under förutsättningarna bra första säsong i Sverige med fem mål och tre assists på 24 matcher, men AFC blev nedflyttade efter att ha slutat sist i tabellen.

Inför årets säsong flyttade Marcelo norrut till GIF Sundsvall, som ju har haft ett flertal nordamerikaner i klubben tidigare. Dessvärre har säsongen än så länge varit en stor besvikelse för Sundsvall, som när den här intervjun spelades in låg sist i Superettan med fyra poängs marginal med halva säsongen spelad. Marcelo har spelat tolv ligamatcher för Sundsvall den här säsongen varav tre från start och han har stått för ett mål.

I den här intervjun pratar vi bland annat om fotbollskulturen i Houston, tillvaron som akademispelare i Houston Dynamo, det viktiga utlåningsåret i Charlotte Independence, årets knackiga säsong i Superettan och den briljante colombianen Darwin Quintero.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-07-26 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA