Lagbanner
Avsnitt #97: Fredrik Skilberg

Avsnitt #97: Fredrik Skilberg

I avsnitt nummer 97 av Soccerberoende intervjuas den svenske yttern Fredrik Skilberg, som studerar och spelar collegefotboll på Southern Methodist University i Texas.

Gäst i det här avsnittet av Soccerberoende är Fredrik Skilberg, en 22-årig Lidingökille och ytter som sedan 2022 studerar och spelar collegefotboll på Southern Methodist University i en förstad till Dallas, Texas. Fredrik har fått sin fotbollsfostran i IFK Lidingö och har spelat där hela ungdomskarriären med undantag för säsongen 2021 då han spelade för Djurgårdens U19-lag.

Fredrik har precis påbörjat sin tredje och näst sista säsong på SMU, som skolan kallas i folkmun. Därefter är förhoppningen att bli draftad av något MLS-lag och spela professionellt någonstans i Nordamerika. Precis som Fredrik nämner i intervjun är SMU en är högt ansedd fotbollsskola i USA och det finns gott om exempel på spelare som har nått proffsfotbollen efter att ha spelat på SMU.

I den här intervjun pratar vi bland annat om hur Fredrik kom på idén att flytta till USA, hur han hamnade just på SMU, skolans extremt påkostade träningsfaciliteter och fotbollsintresset i Dallas.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-09-03 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA