Lagbanner
Avsnitt #99: Steve Hitz

Avsnitt #99: Steve Hitz

I avsnitt nummer 99 av Soccerberoende intervjuas Steve Hitz, som sedan 2023 är president i FC Tulsa-supporterklubben 83 United.

I det här avsnittet av Soccerberoende ska vi få lära oss mer om Oklahomas fotbollsstolthet FC Tulsa, som spelar i USL Championship.

FC Tulsa har spelat i det som idag heter USL Championship sedan 2015, men de första fem säsongerna gick de under namnet Tulsa Roughnecks FC. De kunde då ses som ett slags fortsättning på den klubb som hette Tulsa Roughnecks och som spelade i gamla North American Soccer League 1978–1984. Den här upplagan av Tulsa Roughnecks, som nu alltså heter FC Tulsa, har tyvärr inte varit överdrivet framgångsrik. De har nått slutspel tre gånger sedan 2015 men har då alltid blivit utslagna direkt i slutspelets första omgång. När den här intervjun spelades in låg de en poäng under slutspelsstrecket i Western Conference med sex grundseriematcher kvar att spela. Laget spelar sina hemmamatcher på Oneok Field, som är en basebollarena i centrala Tulsa, men det finns någorlunda konkreta planer på att bygga en riktig fotbollsarena nu under kommande år.

Den som ska berätta om FC Tulsa och fotbollen i Tulsa är Steve Hitz. Han är sedan ifjol president i supporterklubben 83 United och har bott i Tulsa nästan hela livet. I intervjun pratar vi bland annat om FC Tulsas och fotbollens popularitet i Tulsa, vilka som är FC Tulsas främsta rivaler, årets något knackiga säsong och den stora ruljangsen på spelare som de flesta lagen i USL Championship har.

Två saker ska nämnas innan ni lyssnar på själva intervjun. Som ni kanske kommer att märka är det något slags brummande ljud när Steve pratar i början och slutet av intervjun. Jag vet inte vad det beror på och lyckades tyvärr heller inte få bort det i redigeringen. Sen råkade jag vid ett tillfälle under samtalet säga att klubben har bytt namn från FC Tulsa till FC Tulsa, vilket såklart inte stämmer utan det jag menade var att klubben bytte namn från Tulsa Roughnecks till FC Tulsa. Det var dock uppenbart att Steve förstod det.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-09-27 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA