Lagbanner
Axel Sjöberg byter klubb inom MLS
Axel Sjöberg, här från tiden i Colorado, har blivit tradad till D.C. United.

Axel Sjöberg byter klubb inom MLS

Den svenske mittbacken Axel Sjöberg har blivit tradad från Columbus Crew SC till D.C. United. Sjöberg kom till Columbus inför årets säsong men har inte fått någon speltid i ligan för Ohiolaget. Dessförinnan gjorde Sjöberg fem säsonger i Colorado Rapids.

Den 201 centimeter långe svenske mittbacken Axel Sjöberg byter klubb igen. Den nu 29-årige Sjöberg fick efter fjolårssäsongen lämna Colorado Rapids, där han hade varit i fem säsonger, och hamnade då i Columbus Crew SC. I Columbus har speltiden i ligan helt uteblivit för Sjöberg och han blev faktiskt tidigare i år utlånad till San Antonio FC i USL Championship, ett lån som var tänkt att gälla hela säsongen men Sjöberg återkallades när USL Championship sattes på paus p.g.a. coronapandemin och han hade då bara hunnit spela en match för San Antonio. Nu har han istället blivit tradad till D.C. United i utbyte mot Emmanuel Boateng, en ghanansk yttermittfältare som tidigare bl.a. har spelat för Helsingborg och LA Galaxy. I huvudstadslaget D.C. United kommer Sjöberg få konkurrera om speltid med lagkaptenen Steve Birnbaum, fransmannen Frédéric Brillant och bjässen Donovan Pines.

Sjöberg kommer ursprungligen från Sollentuna i norra Stockholms län. Han spelade för Djurgården som ungdomsspelare och junior men fick inget kontrakt med deras A-lag. Han flyttade då till USA och studerade och spelade collegefotboll på Marquette University mellan 2011 och 2014. Han blev inför MLS-säsongen 2015 draftad av Colorado Rapids som nummer 14. Han hade skadeförföljt första år som proffs men likt övriga Colorado Rapids gjorde han en mycket stark säsong 2016. Sjöberg kom då med i "Årets lag" i MLS och blev nominerad till utmärkelsen "Defender of the Year", en utmärkelse som dock vanns av Matt Hedges från FC Dallas. Därefter har karriären gått sämre för Sjöberg, med ytterligare ett par jobbiga skador och andra mittbackar som har tagit chansen när den har givits. Vi får se om Axel Sjöberg kan få fart på karriären igen i D.C. United.

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-08-14 20:54:00
Author

Fler artiklar om USA