Lagbanner
Axel Sjöberg klar för San Antonio FC
Axel Sjöberg, här från tiden i Colorado, lämnar MLS och flyttar till San Antonio FC i USL Championship.

Axel Sjöberg klar för San Antonio FC

Den svenske mittbacken Axel Sjöberg lämnar D.C. United och är nu klar för San Antonio FC i USL Championship. Sjöberg, som fyller 30 i år, har spelat i MLS sedan säsongen 2015 men flyttar nu ned ett hack i den nordamerikanska ligapyramiden.

Den svenske mittbacken Axel Sjöberg byter klubb igen. Inför säsongen 2020 lämnade den 201 centimeter långe Sollentunabördige Sjöberg Colorado Rapids, där han spelade mellan 2015 och 2019, och hamnade då i Columbus Crew. I Crew tog han inte en ordinarie plats och lånades då ut till San Antonio FC i USL Championship, vilket är vad som brukar kallas andraligan i Nordamerika. Tanken var att han skulle stanna där hela säsongen 2020 men det blev bara en match för Texaslaget innan coronapandemin slog till med full kraft, alla matcher ställdes in på obestämd tid och Sjöberg återvände till Columbus. Under sommaren tradades Axel Sjöberg till D.C. United, där han fick speltid i två MLS-matcher som båda slutade med förlust med 1-4, och efter säsongen fick han lämna även D.C. United.

Denna gång bär det på permanent basis av till San Antonio FC. Förhoppningsvis kan Sjöberg, som fyller 30 i mars, få regelbunden speltid och få fart på karriären igen efter några tunga säsonger. Det kanske dock är mycket att hoppas på att han ska återfinna 2016 års form då han nominerades till "Defender of the Year"-utmärkelsen i MLS, kom med i "Årets lag" och var en nyckelspelare i Colorado Rapids som det året gjorde en sensationellt bra säsong.

Sjöbergs nya klubb San Antonio FC tränas av kanadensaren Alen Marcina och i truppen återfinns gamla MLS-bekantingar som Connor Maloney, Santiago Patiño, Justin Dhillon, Cam Lindley och Emil Cuello. Förra året gjorde San Antonio en väldigt bra grundserie och slutade trea i Western Conference, men blev sen utslagna direkt i slutspelet mot New Mexico United.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-01-22 18:03:00
Author

Fler artiklar om USA