Lagbanner
Emil Forsberg klar för New York Red Bulls
Emil Forsberg är klar för New York Red Bulls.

Emil Forsberg klar för New York Red Bulls

Emil Forsberg lämnar RB Leipzig men blir kvar inom Red Bull-familjen. Forsberg flyttar till New York Red Bulls, med vilka han har skrivit på ett Designated Player-kontrakt på tre år. Det finns även en option på ytterligare ett år.

Efter mycket spekulationer är det nu klart att Emil Forsberg flyttar till MLS. Den 32-årige svenske landslagsmittfältaren lämnar RB Leipzig, där han har spelat sedan januari 2015, och går till systerklubben New York Red Bulls. Forsberg har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2026 och där det finns en option på ytterligare ett år. Forsberg blir lagets tredje Designated Player efter den brasilianske mittfältaren Luquinhas och den belgiske anfallaren Dante Vanzeir.

New York Red Bulls historia av svenska spelare är kort. Den ende tidigare svensken i klubben är försvararen Markus Holgersson, som var i klubben säsongerna 2012 och 2013. Säsongerna 2010-2012 tränades laget av Hasse Backe. Forsberg blir däremot svensk nummer sju i MLS för tillfället. Sedan tidigare finns Joakim Nilsson, Rasmus Alm, Robin Jansson, Christopher McVey, Mikael Marqués och Mohanad Jeahze i ligan. Adam Lundkvist och Oskar Ågren lämnade sina respektive MLS-lag efter den gångna säsongen.

New York Red Bulls är, sin historia av dyra och prestigefyllda värvningar till trots, en klubb med ganska få framgångar. De har vunnit grundserien tre gånger (2013, 2015 och 2018) och kommit tvåa i cupen två gånger (2003 och 2017). Några MLS Cup-titlar har det dock inte blivit, vare sig som New York Red Bulls eller på den tiden de hette MetroStars. De har tagit sig final en gång, nämligen 2008, men då blev det förlust mot Columbus Crew. Förmodligen sved det därmed lite extra när statsrivalerna New York City FC vann ligan säsongen 2021. New York Red Bulls spelar sina hemmamatcher på Red Bull Arena i Harrison, New Jersey och har gjort det sedan 2010. Laget tränas sedan några dagar tillbaka av tysken Sandro Schwarz, som har gjort flera säsonger som tränare i Bundesliga för Mainz och Hertha Berlin. Därmed har han gissningsvis bra koll på Emil Forsberg.

Den gångna säsongen tog New York Red Bulls den näst sista slutspelsplatsen i Eastern Conference efter att ha slutat åtta. De slog ut Charlotte FC i wild card-omgången men förlorade sen bäst av tre-mötet med grundseriemästarna FC Cincinnati i åttondelsfinalen.
 

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-12-16 21:02:00
Author

Fler artiklar om USA