Lagbanner
FC Dallas drar sig ur MLS is Back Tournament
Det blir inget spel i MLS is Back Tournament för Michael Barrios och övriga spelare i FC Dallas.

FC Dallas drar sig ur MLS is Back Tournament

FC Dallas har fattat beslutet att dra sig ur MLS is Back Tournament, detta efter att tio spelare och en person ur tränarstaben har testats positivt för covid-19.

Imorgon inleds MLS is Back Tournament utanför Orlando, Florida. MLS is Back Tournament är en turnering där samtliga 26 MLS-lag var tänkta att delta och den kommer spelas bakom stängda dörrar på ESPN Wide World of Sports Complex på Walt Disney World Resort. Spelarna, ledarna, domarna och övriga som arbetar med och kring matcherna bor isolerade på hotell inne på Walt Disney-området och undersöks regelbundet av medicinsk personal för att kontrollera om någon är sjuk. I övrigt finns detaljerade riktlinjer för hur man ska bete sig på området för att hålla sig frisk och undvika smittspridning.

För några dagar sedan framkom det att ett flertal spelare i FC Dallas hade testats positivt för covid-19. Dallas premiärmatch i turneringen mot Vancouver skjöts därför upp på obestämd tid. Nu har det bekräftats att det handlar om så många som tio spelare och en ledare i FC Dallas. Därför har Dallas fattat beslutet att helt dra sig ur turneringen. Detta innebär att Grupp B, där Dallas skulle ha spelat, nu enbart består av tre lag. Dessa lag är tidigare nämnda Vancouver, Seattle och San Jose. Hur detta påverkar turneringens upplägg är ännu inte kommunicerat.

Dallas är inte det enda laget som har drabbats av covid-19-positiva testresultat. En spelare från Columbus och två från Nashville har också bekräftats som smittade. The Athletic rapporterar dock att det i Nashville handlar om så många som fem spelare, något som ännu inte har bekräftats av MLS. Tidigare rapporterades det även att en spelare i Minnesota testats positivt, men det visade sig vara ett felaktigt testresultat.

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-07-07 10:40:00
Author

Fler artiklar om USA