Lagbanner
Gabriel Heinze ny tränare för Atlanta United

Gabriel Heinze ny tränare för Atlanta United

Atlanta United har hittat sin nya tränare. Argentinaren Gabriel Heinze, som under sin spelarkarriär representerade bland annat Paris Saint-Germain, Manchester United och Real Madrid, tar över som tränare för 2018 års MLS-mästare. Heinze kommer senast från tre år som tränare för Vélez Sarsfield hemma i Argentina.

I juli fick Frank de Boer lämna jobbet som tränare för Atlanta United FC efter en bedrövlig insats i MLS is Back Tournament. Sedan dess har Atlanta tränats på interimsbasis av skotten Stephen Glass och under den tiden har ryktena om att Atlanta är intresserade av Gabriel Heinze som permanent lösning på tränarposten kommit och gott. Nu har Heinze bekräftats som ny tränare för Atlanta och därmed går man tillbaka till att ha en argentinsk huvudtränare. Säsongerna 2017 och 2018 tränades ju Atlanta av Gerardo "Tata" Martino, en sejour som avslutades med en ligatitel innan Martino lämnade Georgia för att ta över som förbundskapten för Mexiko.

Den nu 42-årige Gabriel Heinzes spelarkarriär är välkänd och framgångsrik. Han spelade för, i tur och ordning, Newell's Old Boys, Valladolid, Sporting Clube de Portugal, Paris Saint-Germain, Manchester United, Real Madrid, Marseille, Roma och till sist Newell's Old Boys igen. Han spelade 72 A-landskamper för Argentina och bland titlarna han vann som spelare kan nämnas Premier League, La Liga, Ligue 1 och OS. Spelarkarriären tog slut 2014 och sedan dess har han arbetat som tränare. Han har tränat Godoy Cruz, Argentinos Juniors och nu senast Vélez Sarsfield i tre år. Nu väntar således hans första tränarjobb utanför Argentinas gränser.

I Atlanta United finns redan fem landsmän till Heinze i spelartruppen i form av Franco Escobar, Fernando Meza, Eric Remedi, Ezequiel Barco och Marcelino Moreno. Gissningsvis kommer också Heinze få ta med sig ett antal egenplockade assisterande tränare och coacher till Atlanta. Heinze blir den andra argentinska tränaren i MLS efter Matías Almeyda. Tidigare i år fanns även Guillermo Barros Schelotto på LA Galaxys tränarbänk, men han fick sparken efter att Galaxy missat slutspel.

Heinze kommer förväntas få rätsida på Atlanta, som i år missade slutspel i MLS för första gången och vars spel har sett påtagligt sämre ut egentligen ända sedan "Tata" Martino lämnade. Frank de Boer kändes aldrig som att han riktigt passade in i Atlanta och nu har klubben som sagt återgått till det sydamerikanska tränarspåret med Heinze.

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-12-18 19:10:00
Author

Fler artiklar om USA