Genomgång av MLS-arenorna, Eastern Conference
Genomgången av arenorna i MLS fortsätter och nu är det dags att titta till Eastern Conference-lagens arenor.
Vi fortsätter till genomgången av MLS-arenorna och turen har nu kommit till Eastern Conference.
Toyota Park (Chicago Fire)
Öppningsdatum: 11 juni 2006
Kapacitet: 20,000
Estetik: Jag har aldrig riktigt tänkt på det, men Toyota Park är faktiskt rätt snygg. Långsidorna är rejäla och har tak och sitter ihop med i alla fall den ena av kortsidorna. Den andra kortsidan är pytteliten och upptas mest av en storbildsskärm. Tyvärr är stolarna blåa, vilket inte rimmar riktigt med Chicago Fires röda tröjor. Toyota Parks estetik får tre lovande Maicon Santos-inhopp av fem möjliga.
Läge: Nja, inte superkul. Toyota Park ligger två och en halv mil utanför centrala Chicago i ett samhälle vid namn Bridgeview, förvisso alldeles intill ett bostadsområde, men runtom själva arenan är det bara en enorm grusplätt som jag gissar kommer att bebyggas vad det lider, men i dagsläget ser det bra trist ut. Toyota Parks läge får två alldeles för höga Sherjill MacDonald-månadslöner av fem möjliga.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
Columbus Crew Stadium (Columbus Crew)
Öppningsdatum: 15 maj 1999
Kapacitet: 20,145
Estetik: Columbus Crew Stadium är MLS:s första så kallade "soccer-specific stadium" och var något av startskottet för det utbredda arenabyggande som vi har sett på senare år. Det syns dock att Columbus Crew Stadium är en produkt av en annan tid, lite som MLS-arenornas motsvarighet till Nokia 3310. Ingen av läktarna har tak och det är huvudsakligen bänkar på läktarna snarare än stolar. Columbus Crew Stadiums utseende får två Chad Marshall-hjärnskakningar av fem möjliga.
Läge: Columbus Crew Stadium ligger faktiskt förhållandevis centralt i Columbus. Dock ligger arenan i ett öde område mellan en motorväg och en stor villaförort. Columbus Crew Stadiums läge får tre overkligt snabba Dominic Oduro-djupledslöpningar av fem möjliga.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
Robert F. Kennedy Memorial Stadium (D.C. United)
Öppningsdatum: 1 oktober 1961
Kapacitet: 19,467 vid D.C. Uniteds matcher
Estetik: RFK Stadium, som den oftast kallas, är rätt gammal och sliten och är heller inte en fotbollsarena från början. Den ser ut lite grann som Maracanã, fast mindre och som sagt inte egentligen anpassad för fotboll. Det är således ingen slump att D.C. United är ett av de lag som omgärdas av flitigast påhejningar att få till en ny arena. RFK:s estetik får två hafsiga Lionard Pajoy-avslut av fem möjliga.
Läge: Ligger faktiskt rätt centralt och bra i Washington D.C. och alldeles i närheten av ett bostadsområde. Själva arenan är dock omringad av motorvägar på ett ganska ocharmigt sätt. RFK Stadiums läge får tre Brandon McDonald-rensningar av fem möjliga.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Nej.
BBVA Compass Stadium (Houston Dynamo)
Öppningsdatum: 12 maj 2012
Kapacitet: 22,039
Estetik: MLS:s nyaste arena är en fullträff utseendemässigt. Ett stort plus är att arenan har orangea stolar, eftersom det är Dynamos färg. Merparten av platserna har tak, läktarna sitter ihop hela vägen runt planen och utvändigt har arenan en cool futuristisk look med mycket glaspartier. BBVA Compass Stadium får fem Brad Davis-inlägg rakt på pannan av fem möjliga.
Läge: Ligger mitt i centrala Houston och dessutom bara runt hörnet från Minute Maid Park, där baseboll-laget Houston Astros spelar. Området runt omkring BBVA Compass Stadium är förvisso inte jättekul, men det räcker ändå till fyra Adam Moffat-långskott i krysset av fem möjliga. Utseendet och läget gör BBVA Compass Stadium till en av MLS:s absolut bästa arenor, kanske rentutav den bästa.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
Stade Saputo (Montreal Impact)
Öppningsdatum: 18 maj 2008 (byggdes ut inför säsongen 2012)
Kapacitet: 20,521
Estetik: Stade Saputo ser lite märklig ut, på så sätt att den ena långsidan inte sitter ihop med övriga läktare, lite som om man under byggnadsarbetet kom på "Just fan, det ska ju stå en läktare på den här sidan av planen också". Man skulle kunna säga att det ger arenan karaktär, jag tycker dock att det mest ser konstigt ut. Plus för de blåa stolarna, minus för att bara vissa delar av arenan har tak. Stade Saputos estetik får tre Sanna Nyassi-kantlöpningar av fem möjliga.
Läge: Ligger bara en utspark eller två från Montreals OS-arena. Bra och centralt ligger den, och man har lagt den mitt i ett grönområde vilket inte är helt vanligt i MLS. Stade Saputos läge får fyra Marco Di Vaio-avslut som andas omätbara mängder rutin av fem möjliga.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
Gillette Stadium (New England Revolution)
Öppningsdatum: 9 september 2002
Kapacitet: 22,385 vid New England Revolutions matcher (68,756 totalt)
Estetik: Här är jag lite kluven. Samtidigt som Gillette Stadium är extremt överdimensionerad för New England Revolution så funkar den faktiskt att spela fotboll på. Utseendet är inte mycket annorlunda jämfört med typ Nou Camp eller andra jättefotbollsarenor. Det är dessutom ett plus att stolarna har samma blåa färg som Revolutions tröjor. Jag ger nog Gillette Stadiums estetik tre Lee Nguyen-finter av fem möjliga.
Läge: Här går det inte att vara särskilt positiv, tyvärr. Eller, egentligen är det bevisligen inget fel på läget eftersom New England Patriots säljer ut Gillette Stadium och då behagar folk att ta sig de fyra och en halv milen från centrala Boston. Dock är folk bevisligen inte sugna på att åka fyra och en halv mil till mitt ute i ingenstans för att se ett halvsömnigt fotbollslag som det dessutom sällan går särskilt bra för. Häromåret gjorde jag en intervju med den före detta New England-spelaren Pat Phelan och han tryckte just på vikten av att Revolution får till en fotbollsarena närmare centrala Boston. Gillette Stadiums läge får ett avslitet korsband på grund av det egna konstgräset av fem möjliga.
Konstgräs? Ja.
Byggd specifikt för fotboll? Nej.
Red Bull Arena (New York Red Bulls)
Öppningsdatum: 20 mars 2010
Kapacitet: 25,189
Estetik: Jo, då. Red Bull Arena är faktiskt riktigt jäkla snygg. Läktarna sitter ihop runt hela arenan och alla platser har tak. Det är även snyggt med de gula och röda stolar som bildar Red Bull-loggan på ena långsidan. Tyvärr tycker jag att exteriören är lite tråkig, så det blir ingen femma utan Red Bull Arena får fyra Thierry Henry-drömmål av fem möjliga.
Läge: Här är det lite värre ställt, tyvärr. Jag gissar att anledningen till att Red Bull vill ha ett New York-baserat fotbollslag är att New York är en cool och flashig stad, och då rimmar det inte riktigt väl att ha arenan mitt i en jordgrop/ett nedgånget industriområde i Harrison, New Jersey. I jämförelse med många andra arenor i MLS ligger Red Bull Arena förvisso inte speciellt långt från stadens centrum, men läget är ändå lika deppigt som t.ex. Dick’s Sporting Goods Park och FC Dallas Stadium. Red Bull Arenas läge får en Roy Miller-frispark fem meter över mål på övertid vid ställningen 0-1 av fem möjliga.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
PPL Park (Philadelphia Union)
Öppningsdatum: 27 juni 2010
Kapacitet: 18,500
Estetik: Yes! Här har man verkligen fått till det. Mörkblåa stolar som matchar lagets tröjor, på ena långsidan är det skrivet ”Union” med vita stolar och man har även lagt till några gula/guldiga stolar som ger en 3D-effekt till texten, jättesnyggt tak och backdropen med Commodore Barry Bridge och Delaware River är snyggast i MLS. Det är ett minus att läktarna inte går runt riktigt hela vägen och att kortsidorna inte har tak, men det räcker faktiskt till fem Roger Torres-tvåfotsdribblingar av fem möjliga.
Läge: PPL Parks läge matchar tyvärr inte dess briljanta estetik. Arenan ligger nästan tre mil utanför centrala Philadelphia i Chester, vilket man kan säga är en typ av förstad till Philadelphia. Det är som sagt otroligt snyggt att den ligger precis vid vattnet och en bro, men samtidigt omges arenan av ett ganska trist hamnområde, vars utveckling till ett modernt och sprudlande område har stannats upp av Chesters usla ekonomi. Nej, det blir två ponduslösa Zac MacMath-utboxningar av fem möjliga för PPL Parks läge.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
Sporting Park (Sporting Kansas City)
Öppningsdatum: 9 juni 2011
Kapacitet: 18,467
Estetik: Likt i fallet med Real Salt Lakes hemmaarena Rio Tinto Stadium väljer jag att här ta till adjektivet skitsnygg. De enda minusen är att stolarna är för mörkt blå sett till Kansas faktiska tröjfärger och att läktarna och taket inte går runt riktigt hela vägen. Det är en kortsida som känns lite inkastad från ingenstans och ovanför den viker taket av oklar anledning ned istället för att gå in i den övriga takstrukturen. Estetiken hos Sporting Park får fyra surfiga Chance Myers-kommentarer av fem möjliga.
Läge: Jag har faktiskt aldrig riktigt reflekterat över hur Sporting Park ligger i förhållande till centrala Kansas City, men om sanningen ska fram så ligger den faktiskt ganska åt helvete till. Arenan ligger två och en halv mil väster om centrala Kansas City och området runtomkring består bl.a. av en shoppinggalleria, någon form av racingbana, Sporting Kansas Citys före detta hemmaarena (från tiden då de var Kansas City Wizards) Community America Ballpark (en basebollarena) och parkeringsplatser i all oändlighet. Det faktum att det ändå finns en etablerad sportnärvaro i området drar upp betyget något, så Sporting Parks läge får två omotiverat flashiga Teal Bunbury-örhängen av fem möjliga.
Konstgräs? Nej.
Byggd specifikt för fotboll? Ja.
BMO Field (Toronto FC)
Öppningsdatum: 28 april 2007
Kapacitet: 22,453
Estetik: Nja. Inte någon högpoängare, tycker jag. Det är ett plus att stolarna har samma färg (röd) som lagets tröjor och det är snyggt att de har ett lönnlöv porträtterat på ena långsidan med hjälp av vita stolar, men så gott som hela arenan saknar tak och läktarna sitter inte ihop i hörnen. Ett plus dock att det ligger nere vid vattnet, för det slog vi fast under genomgången av PPL Park att det är snyggt. BMO Field får två alldeles för tatuerade Danny Califf-armar av fem möjliga.
Läge: Hyfsat centralt och bra, men det ligger i ett halvtrist ”allt möjligt och diverse annat”-område kallat Exhibition Place. Att döma av Google Maps är det bra med möjligheter att ta sig till BMO Field med lokaltrafik, och det är såklart positivt. Läget för BMO Field får tre friskt vågade Robert Earnshaw-avslut av fem möjliga.
Konstgräs? Nej (inte nu längre).
Byggd specifikt för fotboll? Ja.