Lagbanner
Greg Vanney ny tränare för LA Galaxy
Greg Vanney kommer till LA Galaxy efter drygt sex säsonger som tränare för Toronto FC.

Greg Vanney ny tränare för LA Galaxy

LA Galaxy har hittat sin nya huvudtränare efter Guillermo Barros Schelotto. Den nya tränaren är Greg Vanney, som senast kommer från en lång sejour i Toronto FC och som därmed flyttar tvärs över kontinenten för att sätta sig på Galaxybänken. Vanney har ett förflutet som spelare i LA Galaxy och är således väl bekant med klubben.

I slutet av oktober 2020 fick argentinaren Guillermo Barros Schelotto sparken som tränare för LA Galaxy. Detta satte punkt för en knappt två säsonger lång sejour som sammanfattningsvis måste beskrivas som ett misslyckande. Veteranen Dominic Kinnear tog över på interimsbasis under resten av säsongen 2020 men lyckades inte fixa en slutspelsplats för Galaxy. Nu har Barros Schelottos ersättare utsetts och det är ingen mindre än Greg Vanney, som senast kommer från huvudtränarposten i Toronto FC. Vanney tog över som huvudtränare för Toronto under sommaren 2014 och avgick i december förra året efter att Toronto blivit utslagna redan i åttondelsfinalen mot expansionslaget Nashville. Hans största framgångar i Toronto var ligatiteln och grundserietiteln säsongen 2017. Den upplagan av Toronto FC har kallats MLS-historiens bästa lag.

Greg Vanney är 46 år gammal och är uppvuxen i Tempe, Arizona. Han är långt ifrån obekant med LA Galaxy som klubb och Los Angeles som stad. Han studerade på och spelade collegefotboll för UCLA i tre år och gjorde sen över 200 matcher för LA Galaxy under två sejourer som spelare. Under spelarkarriären gjorde han 37 A-landskamper för USA och han hade också en utlandssejour i Pierre Bengtssons gamla korsikanska klubb Bastia. Vanney lade av som spelare efter säsongen 2008 och de första åren efter spelarkarriären var han bl.a. Academy Director för Real Salt Lake och assisterande tränare i det numera nedlagda Los Angeles-baserade MLS-laget Chivas USA.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-01-07 20:30:00
Author

Fler artiklar om USA