Lagbanner
Inför slutspelet i MLS is Back Tournament
Thierry Henry och hans Montreal Impact gick vidare från gruppspelet och får möta Orlando i åttondelsfinalen.

Inför slutspelet i MLS is Back Tournament

Gruppspelet är avklarat i MLS is Back Tournamnet och det är dags att summera det som har hänt så här långt och blicka fram emot slutspelet.

Gruppspelet i MLS is Back Tournament är avklarat och redan i natt svensk tid drar slutspelet igång. I den här artikeln sammanfattar jag gruppspelet och presenterar hur slutspelet går till.

Efter att FC Dallas och Nashville SC tvingats dra sig ur turneringen på grund av allt för många covid-19-smittade spelare och ledare blev antalet deltagande lag 24. Därmed blev det sex grupper à fyra lag, där de två bästa lagen från varje grupp och de fyra bästa treorna kvalificerade sig till slutspel. Nedan presenterar jag hur det gick i respektive grupp.

- Från grupp A är Orlando, Philadelphia och New York City FC klara för slutspel. Expansionslaget Inter Miami är utslagna efter tre raka förluster.

- Från grupp B tog sig San Jose, Seattle och Vancouver vidare. Chicago Fire blev utslagna, detta med bara ett mål sämre målskillnad än Vancouver.

- I grupp C var det jämnt värre, men till slut blev det Toronto, New England och Montreal som gick vidare. D.C. United drog det kortaste strået i den här gruppen.

- Från grupp D avancerade Sporting Kansas City, Minnesota och Real Salt Lake. Colorado Rapids blev utslagna.

- Grupp E blev den ojämnaste gruppen. Columbus vann som enda lag alla tre gruppspelsmatcher och de får med sig Ohiorivalerna Cincinnati till slutspel, detta trots att Cincinnati förlorade den första matchen med 0-4 mot just Columbus. New York Red Bulls och Atlanta får vända hemåt. I och med Atlantas misslyckande i turneringen fick tränaren Frank de Boer lämna klubben.

- Från grupp F gick Portland Timbers och Los Angeles FC vidare. Houston Dynamo och LA Galaxy blev utslagna, och de sistnämnda var med nio insläppta mål på tre gruppspelsmatcher sämst av alla lag i den kategorin.

Nu väntar alltså slutspel och det spelas som enkelmöten från åttondelsfinal ända till finalen. Åttondelsfinalerna spelas enligt följande:

Philadelphia Union – New England Revolution

Sporting Kansas City – Vancouver Whitecaps FC

Toronto FC – New York City FC

Portland Timbers – FC Cincinnati

Orlando City SC – Montreal Impact

Seattle Sounders FC – Los Angeles FC

San Jose Earthquakes – Real Salt Lake

Columbus Crew SC – Minnesota United FC

Den första åttondelsfinalen spelas i natt klockan 02:00 svensk tid mellan Orlando och Montreal. Turneringens final spelas 11 augusti.

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-07-25 11:45:00
Author

Fler artiklar om USA