Lagbanner
Intervju med Jonathan Hagman, mittfältare i Täby FK med förflutet som collegespelare
Jonathan Hagman, här i orangesvart tröja spelandes för Syracuse University. Bilden tillhör Syracuse Athletic Communications.

Intervju med Jonathan Hagman, mittfältare i Täby FK med förflutet som collegespelare

Johan Dykhoff intervjuar Jonathan Hagman, mittfältare i Täby FK med ett förflutet som collegespelare på Syracuse University.

Jonathan Hagman är en 25-årig mittfältare som sedan ifjol spelar för Täby FK. Jonathan spelade som ungdomsspelare för Enebyberg, FC Djursholm och AIK innan det 2015 bar av till USA för studier och fotbollsspel på Syracuse University i norra New York. Jonathan spenderade fyra år på Syracuse och gjorde under denna period 67 matcher för skolans fotbollslag och på dessa matcher blev det 13 mål och två assists. Bland Jonathans lagkamrater på Syracuse fanns ett flertal spelare som idag spelar på professionell nivå, däribland Miles Robinson (Atlanta United FC), Kamal Miller (Orlando City SC), Ryan Raposo (Vancouver Whitecaps FC) och Tajon Buchanan (New England Revolution). Efter collegesäsongen 2018 flyttade Jonathan hem till Sverige igen och hamnade då i Täby FK. Täby vann Division 2 Norra Svealand i stor stil under Jonathans första säsong i klubben och spelar därmed nu i Ettan Norra. Säsongen 2020 i Ettan, som likt de högre serierna i Sveige precis inleddes, har inte börjat så bra för Täby. I premiären blev det förlust med 0-1 borta mot Örebro Syrianska och därefter blev det förlust med 2-3 hemma mot Sylvia. Täby ligger i och med dessa två inledande förluster tredje sist efter två omgångar.

I den här intervjun blir det huvudsakligen fokus på Jonathans fyra år i USA, men vi berör även exempelvis hans tid med AIK:s A-lag och hans tankar om den fortsatta fotbollskarriären.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-06-18 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA