Lagbanner
Intervju med Sia Jamehdar, mittfältare i Piteå IF med förflutet som collegespelare
Sia Jamehdar (blå tröja med nummer 18), här spelandes för Lander University. Bilden är tagen av Bob Stoner på Lander University Athletics.

Intervju med Sia Jamehdar, mittfältare i Piteå IF med förflutet som collegespelare

Johan Dykhoff intervjuar Sia Jamehdar, mittfältare i Piteå IF med förflutet som collegespelare på Lander University.

Sia Jamehdar är en snart 25-årig innermittfältare som spelar för division 2-klubben Piteå IF, en klubb som han har representerat under större delen av sin fotbollskarriär. Innan den här sejouren i Piteå höll Sia till på Lander University i Greenwood, South Carolina där han studerade och spelade collegefotboll. Under fyra säsonger för Lander Bearcats, som skolan heter i idrottssammanhang, spelade Sia totalt 61 matcher och på dessa gjorde han nio mål och två assists. Lander University tillhör Peach Belt Conference i NCAA Division II.

Sedan ungefär ett år tillbaka är Sia tillbaka i Piteå och ifjol fick han priset som lagets mest värdefulla spelare. Han skrev efter säsongen på för ytterligare två år med Piteå och i samband med det kallade tränaren Joakim Vikström honom för "en av seriens bästa mittfältare med en hög arbetskapacitet, bolltrygghet och beslutsfattning som lyfter laget och medspelarna runtomkring". På grund av coronapandemin har Piteå bara hunnit spela en seriematch i år och i den blev det seger med 2-1 mot Gottne IF. Sia spelade hela matchen för Piteå och lär även få starta på söndag då Piteå möter Ytterhogdal på bortaplan. I laget har Sia även en gammal collegelagkamrat i form av engelsmannen Sinclaire Sandy.

I den här intervjun blir det huvudsakligen fokus på Sias tid i USA, men vi berör även bland annat Piteås tillvaro i division 2 Norrland och den nyligen inledda ligasäsongen.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-06-24 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA