Lagbanner
MLS-klubbarna återupptar träning

MLS-klubbarna återupptar träning

Det blir ingen återstart den 10:e maj men MLS-spelarna får i alla fall börja träna igen.

Från och med onsdag den sjätte maj kommer MLS-spelarna att få återgå till träning. Ligan har bekräftat att man vidtagit alla åtgärder som rekommenderats och att säkerheten är tillräcklig för att lagen åter kan träna. När ligan pausades den 12:e mars hade bara två omgångar spelats och den initiala förhoppningen var att ligan skulle återupptas den 10:e maj. Av uppenbara anledningar kommer dock inte MLS att dra igång 10:e maj. MLS har gått ut med ett utlåtande, ett axplock kan läsas nedan.

”Major League Soccer har beslutat att klubbar, från och med onsdag 6:e maj, får nyttja utomhusplaner för individuella träningar. Detta i överensstämmelse med medicinska- och smittskyddsexperter med detaljerade hälso- och säkerhetsprotokoll.

Den individuella träningen är frivillig och får inte stå i konflikt med lokala allmänna hälsobestämmelser eller regeringens direktiv.”


Vidare skriver man bland annat att en av anledningarna till att man låter spelarna återgå till träning är för att man kan föra protokoll och ha koll på hur det går för dem. Vidare påpekar man att det fortfarande är viktigt med social distansering och att delar av träningsanläggningarna, som gym och speciella träningsrum, kan öppnas för de spelare som t.ex. håller på med någon form av rehabilitering. I övrigt ska spelarna primärt arbeta individuellt och klubbarna förväntas tillhandahålla spelarna träningsscheman.

svenskafans.com2020-05-02 10:37:31

Fler artiklar om USA