Lagbanner
Pilotavsnitt: Frej Engberg

Pilotavsnitt: Frej Engberg

I det första avsnittet av Soccerberoende, Sveriges kanske enda podcast om nordamerikansk fotboll, intervjuas Vasalunds vänsterback Frej Engberg som har en bakgrund som collegefotbollsspelare i USA.

Den här podden, som har fått det jättelustiga namnet Soccerberoende, kommer fokusera på fotboll i Nordamerika och avsnitten kommer i huvudsak ha intervjuformat men det kan nog bli en del annat också. De personer jag har tänkt ha med i podden kommer vara av alla dess slag. Jag kommer ha med spelare, före detta spelare, andra poddare och skribenter, fans, kanske tränare… Vissa kommer vara svenskar, andra kommer vara amerikaner eller kanadensare och andra kommer ha ursprung från helt andra ställen.

I det här pilotavsnittet håller vi oss inom Sveriges gränser. Jag har intervjuat den snart 26-årige vänsterbacken Frej Engberg, som idag spelar för Vasalund. Frej spenderade tre år i USA i syfte att studera och spela collegefotboll. Först var Frej ett halvår på University of North Carolina at Chapel Hill och därefter drygt två år på Long Island University Brooklyn. Frej återvände hem till Sverige vid årsskiftet 2017/2018 och har sedan dess spelat för Assyriska, Gefle och sedan fjolårssäsongen i Vasalund. Han var därmed med och tog upp Vasalund från Ettan Norra till Superettan.

I den här intervjun pratar vi huvudsakligen om Frejs tid i USA, vi pratar även om tiden innan flytten dit och den kommande Superettansäsongen.

 » Klicka här för att lyssna

Podden går att lyssna på via Spotify och snart även via Podcaster, iTunes och liknande.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-02-09 09:30:00
Author

Fler artiklar om USA