Portland Timbers vann finalen i MLS is Back Tournament
Portland Timbers vann finalen i MLS is Back Tournament.

Portland Timbers besegrade inatt Orlando City med 2-1 och vann därmed finalen i MLS is Back Tournament. Segerskytt blev kroaten Dario Župaric som efter en hörna i 66:e minuten lämnades fri framför målvakten och kunde då från nära håll stöta in bollen.

Så var då MLS is Back Tournament till ända och det blev Portland Timbers som tog hem titeln i den här lite märkliga turneringen. Finalen, som spelades natten mot idag, ägde likt övriga matcher i turneringen rum på ESPN Wide World of Sports Complex på Walt Disney World Resort utanför Orlando, Florida. Portland mötte "hemmalaget" Orlando, som har överraskat många i turneringen, och vann matchen med 2-1.

Portland gjorde matchens första mål i 27:e minuten då mittbacken Larrys Mabiala nickade in en inåtskruvad frispark från Diego Valeri. Orlando kvitterade lite drygt tio minuter senare då ett inlägg från Nani på vänsterkanten nådde uruguayanen Mauricio Pereyra som efter ett initialt motlägg med Eryk Williamson kunde trycka in bollen förbi Steve Clark i Portlands mål. Det som skulle komma att bli segermålet kom i 66:e minuten och likt vid Portlands första mål var det en mittback som klev fram. Nu var det kroaten Dario Župaric, som värvades från Rijeka i hemlandet inför årets säsong,  stod i händelsernas centrum. Efter en hörna och lite kalabalik i straffområdet lämnades Župaric omarkerad bara någon meter framför målet och han kunde då peta in bollen när den hamnade framför hans fötter. Det var hans första mål sedan flytten till Portland.

Tack vare Župarics mål och övriga Portlandspelares insatser tilldelas de nu $1,1 miljoner i prispengar och en plats i 2021 års upplaga av CONCACAF Champions League.

Den ordinarie MLS-säsongen återupptas redan idag FC Dallas och Nashville SC, som ju båda fick dra sig ur MLS is Back Tournament, möts på Dallas hemmaarena Toyota Stadium. Dallas kommer överraskande nog släppa in åskådare, men bara ett begränsat antal och med strikta säkerhetsregler.