Montreal Impact byter namn
Thierry Henry är inte längre tränare för Montreal Impact utan Club de Foot Montréal.

Montreal Impact byter namn

Montreal Impact finns inte längre. I torsdags meddelade den kanadensiska MLS-klubben att de numera går under namnet Club de Foot Montréal. I identitetsbytet ingår bl.a. även att klubbmärket byts ut.

Det är mycket som händer i MLS nu. Mängder av spelare kommer och går, tränare lämnar och anställs och arenor är på väg att färdigställas. Som om inte detta räckte har nu även en klubb bytt identitet. Den klubb som vi tidigare har känt som Montreal Impact heter numera Club de Foot Montréal. Klubben kommer också använda sig av det kortare namnet CF Montréal samt förkortningarna CFM och CFMTL. Utöver namnbytet har det gamla klubbmärket bytts ut mot ett nytt, klubbens färger har förändrats en aning och klubben har också lanserat "Droit devant" som sitt nya motto, vilket är franska och betyder ungefär "Alltid framåt". Genomgående verkar tanken vara att "förfranska" klubben en aning med detta identitetsbyte.

Att en så kallad rebranding var på gång i Montreal Impact meddelades tidigare i vintras. Klubbens president Kevin Gilmore säger i ett uttalande att "In order to keep on growing and progressing, we are making an important change. This transformation is inspired by the culture of our city, its people, as well as the history of our Club and our sport in Montreal, to lead us into an even brighter future. It’s a great metamorphosis that will stimulate and guide our evolution." Montreal är klubb nummer två i MLS som ändrar identitet inför säsongen 2021. Tidigare under vintern meddelade Houston Dynamo att de valt att byta logga och lägga till ett FC i slutet av sitt klubbnamn.

Det som nu heter Club de Foot Montréal har spelat i MLS sedan säsongen 2012. Deras bästa säsong i MLS var 2016 då de nådde semifinal i slutspelet, där det blev förlust mot de kanadensiska rivalerna Toronto FC. Bland klubbens mest kända och framträdande spelare genom åren kan nämnas Marco di Vaio, Didier Drogba, Ignacio Piatti, Patrice Bernier, Laurent Ciman, Evan Bush, Troy Perkins och Justin Mapp.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-01-15 21:25:00
Author

Fler artiklar om USA