Nya tränare klara för Inter Miami och D.C. United
Phil Neville är ny tränare för Inter Miami.

Nya tränare klara för Inter Miami och D.C. United

Inter Miami och D.C. United har nu utsett sina respektive nya tränare och därmed finns inga tränarvakanser kvar i MLS. Inter Miami har utsett Phil Neville till ny tränare medan D.C. United har plockat in argentinaren Hernán Losada.

Det rör sig mycket på tränarfronten i MLS. De senaste veckorna har Greg Vanney lämnat Toronto FC för LA Galaxy och i Vanneys ställe har Chris Armas, tidigare i New York Red Bulls, kommit in. Nu har även Inter Miami och D.C. United utsett nya tränare och därmed är alla vakanta tränarposter i MLS fyllda.

I Inter Miami blir det delägaren David Beckhams kompis Phil Neville som tar över på tränarposten efter uruguayanen Diego Alonso. Phil Neville, vars spelarkarriär de flesta känner till väl, kommer senast från jobbet som förbundskapten för det engelska damlandslaget, ett jobb som han har haft sedan januari 2018. Det här blir Phil Nevilles första uppdrag som huvudtränare för ett klubblag. Han har dock tidigare varit assisterande tränare i Valencia.

I D.C. United föll valet till slut på argentinaren Hernán Losada. Det hade tidigare bl.a. ryktats om Seatte Sounders assiterande tränare Gonzalo Pineda, Columbus Crews assisterande tränare Ezra Hendrickson och tidigare nämnde Chris Armas. Hernán Losada kommer närmast från jobbet som huvudtränare för belgiska Beerschot, en klubb som han även har representerat som spelare. Losada är en gammal innermittfältare som gjorde många säsonger i Belgien. Utöver Beerschot spelade han även i Anderlecht, Charleroi och Lierse. Beerschot ligger på tionde plats i belgiska ligan nu när Losada lämnar för D.C. United.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-01-18 20:08:00
Author

Fler artiklar om USA