0-2 Victor Guzman (minut 70)

Övrigt

Monterrey toppar tabellen. De har tagit elva poäng efter fem omgångar. Tigres och América har tagit lika många poäng. Marginalerna är små. América och Monterrey har samma målskillnad.

Monterrey, Tigres, America och Necaxa är lagen som hittills inte har förlorat någon match den här säsongen.

Tigres hade hemmaplan i kattdjursmötet mot Pumas! André-Pierre Gignac började på bänken för hemmalaget. Nicolas Ibañez gick in i anfallet som ensam spjutspets istället för fransosen. I Pumas spelade Gabriel Fernandez från start på topp. Pumas fik klara sig utan skadade Rogelio Funes Mori. Ersättarna i respektive lags anfall visade framfötterna. Tigres tog ledningen i slutet av första halvlek genom Nicolas Ibañez. I början på andra halvlek gjorde Ibañez även 2-0. Senare i andra halvlek satte Guillermo Martinez Ayala både 2-1 och 2-2. Juan Brunetta har hittills fått så mycket speltid som ha tippades få i Tigres. Pumas-nyförvärvet Leonardo Suarez gjorde debut för Pumas. Han kom in i den 64:e minuten istället för högerbacken Pablo Bennevendo.

Cruz Azul tog sin tredje raka seger för säsongen när man besegrade Queretaro med 1-3. Queretaro tog ledningen redan i den femte minuten. Pablo Barrera gjorde målet. Sedan föll "Gallos Blancos" ihop. Cruz Azul gjorde både 1-1, 1-2 och 1-3 i första halvlek. Trots tre insläppta mål stod Fernando Tapia för flera fina räddningar. Han är en av ljusglimtarna i Queretaros trupp den här säsongen. Med tanke på hur usla Cruz Azul var förra säsongen är deras start på säsongen med en förlust, en oavgjord och tre vinster mycket viktig!

På de fem inledande omgångarna har Chivas blandat och gett! I helgen tog de tre viktiga poäng. De vann med 0-2 mot fjolårets överraskning Atletico San Luis. Victor Guzman gjorde båda målen. Båda var på straff. Ricardo Marin spelade som central anfallare och Cade Cowell började på bänken. Fernando Gago har varit konsekvent med mittfältet sedan han kom till klubben inför den här säsongen. Han använder sig av ett tremannamittfält bestående av Fernando Beltran, Erick Gutierrez och Victor Guzman. Det kanske mest intressanta när det kommer till Chivas är att Gago har gett den blott 19-åriga vänsterbacken Mateo Garcia stort förtroende. Han har gått från att förra säsongen spela i Tapatio, som spelar i Liga Expansion, till att direkt vara en startspelare i Chivas. Gago har lovordat mexikanen.

I stormötet mellan América och Monterrey, fick lagen dela på poängen. América tog ledningen i mitten av första halvlek. Diego Valdes kunde ostört rikta in siktet med huvudet och nicka in 1-0 på Kevin Alvarez inlägg, från högerkanten. Sergio Canales kvitterade till 1-1 med ett par minuter kvar av första halvlek. Trots att båda lagen gjorde flera byten i andra halvlek, blev det inte några fler mål. Monterrey fick mittbacken Héctor Moreno utvisad i den 92:a minuten. Han missar Monterreys kommande match mot Pachuca. Det var skralt med avslut på mål i matchen.

Det bjöds på publikvänlig fotboll i matchen mellan Pachuca och Tijuana! Båda lagen anföll, anföll och anföll. Pachuca kom till fler anfall. Det gick emellanåt undan. Pachuca som ställde upp med flera unga spelare från det egna ledet, gick segrandes ur bataljen. De vann med 3-2. 20-åriga Miguel Rodriguez gjorde 1-0 målet. Det var hans första mål i a-laget. Det här var Pachucas andra raka vinst.

Puebla fick Gustavo Ferrareis i den 87:e minuten mot Mazatlan. Puebla vann med 3-2. Den blåvita klubben får klara sig utan Ferrareis i den kommande omgången mot Pumas.

Leon åkte på däng mot Toluca! Toluca vann med 4-1. Svagt av Leon att förlora med dessa siffrorna mot Toluca. Matchens snackis var att återvändaren Alexis Vega gjorde debut för Toluca. Han kom in i den 72:a minuten istället för Juan Pablo Dominguez. Vega krönte segern med att göra 4-1-målet.