0-1 Piero Quispe (minut 19)

Övrigt

Cruz Azul, Toluca, Tigres, Monterrey, Pumas och Atletico San Luis står i dagsläget på direktplatserna till ligaslutspelet. Tijuana, Chivas, Atlas och Necaxa står i dagsläget på tabellplaceringarna som innebär kvalspel till slutspelet.

Monterrey, Atletico San Luis, Puebla och Queretaro har spelat en match mer än de resterande lagen. Dessa fyra lag har spelat fyra elva matcher.

Omgången inleddes i Puebla. Puebla tog emot bottengänget Juarez. Puebla var knappa favoriter på förhand. Gästerna drog längsta strået. Matchen slutade 2-3 efter två sena mål i matchen - ett av vardera lag. Luis Quiñones gjorde båda målen för Puebla. Jairo Torres som gjorde ett av målen för Juarez, har gått från att vara en u-landslagsspelare i Mexiko till att ha blivit en bortglömd spelare. En i mängden i ett bottengäng. Juarez ligger fortsatt sist i tabellen. Puebla som är ett av lagen som spelat 11 matcher ligger tolva.

Pumas är en av de stora vinnarna i den här omgången. De vann det prestigefulla derbyt mot Club América med 0-1. Peruanen Piero Quispe gjorde målen efter att ha blivit framspelad av Guillermo Martinez Ayala. Quispe behövde bara transportera bollen framåt och placera in bollen. América fick Richard Sanchez utvisad i den 95:e minuten. Han missar matchen mot Leon i den kommande omgången. América ligger under kvalplaceringarna i tabellen. Pumas å andra sidan, de ligger femma. Dessutom har de en uppåtgående form med sina tre raka vinster.

Cruz Azul fortsätter att dundra fram i ligan! De gav de tillresta bortasupportrarna ett styrkebesked. Det dock dåligt för Cruz Azul. Sergio Hernandez tog ledningen för Pachuca i början av matchen. Senare i halvleken utökade Salomon Rondon ledningen till 2-0. Trots en 2-0-lednings i halvtidsvilan, så lyckades inte "Tuzos" ta tre poäng. Sergio Barreto sinkade hemalaget. Han drog på sig rött kort i den 48:e minuten sedan han åkt på sitt andra gula kort. Cruz Azul lyckades vända 2-0-underläget till att vinna med 2-4. Den grekiska anfallaren Giakoumakis gjorde två av målen. Ligaledarna Cruz Azul har fyra poängs försprång ner till tvåan Toluca.

Toluca är fortsatt med i toppskiktet av tabellen. De tog en övertygande vinst mot Atlas. Segersiffrorna blev 4-1. Helinho gjorde sitt första mål sedan ankomsten till Toluca. Atlas fick anfallaren Uros Durdevic utvisad i den 99:e minuten. Atlas får klara sig utan honom i den kommande omgången. I den kommande omgången väntar derbyt mot Chivas. Toluca har ett varierat motstånd i de återstående matcherna av seriespelet. I de svåra matcherna som återstår ställs de mot Tigres, América och Pumas. I de andra matcherna de har kvar ska de spela mot Queretaro, Puebla, Leon och Necaxa.