Primera Division: Inför omgång 12 - Clasico Regiomontano nummer 139
Tigres har ett knappt favoritskap inför derbyt.

Primera Division: Inför omgång 12 - Clasico Regiomontano nummer 139

Uppsnack inför den tolfte ligaomgången av Liga MX.

Queretaro - Toluca

Atlas - Mazatlan

Necaxa - Tijuana


Puebla - Cruz Azul

Pachuca - Chivas

Juarez - Leon

América - Santos Laguna

Monterrey - Tigres

Pumas - Atletico San Luis



Övrigt

Omgången inleds i Queretaro. "Gallos Blancos" tar emot Toluca. En match där hemmalaget på förhand är klara underdogs. Kontrasterna i tabellen är stora mellan dessa två lag. Medan Toluca ligger trea så finner vi Queretaro så långt ner som tredje sist. Den här matchen har potential att bli målrik. Toluca har gjort näst flest mål i ligan med sina 22 gjorda mål. Endast ligaledarna Cruz Azul har gjort fler. Samtidigt har Queretaro läckt som ett såll. Håll ett extra öga på anfallaren Paulinho.

Under förra veckan meddelade Chivas att Fernando Gago inte längre kommer att träna laget. Han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Arturo Ortega kommer att vara tillfällig tränare. Han första match som tränare var i träningsmatchen mot Club América. En match som Chivas förlorade med 0-2. Båda lagen saknade spelare, då båda lagen har spelare som är på landslagsläger. Chivas ställs mot Pachuca på bortaplan. Ett Pachuca som har mycket att bevisa av det som återstår av säsongen. Pachuca ligger på en blygsam femtondeplats. De har bara vunnit en av de fem senaste matcherna. De måste gå igång Salomon Rondon och Idrissi. Chivas kommer närmast ifrån förlust i det prestigefulla derbyt mot Atlas. Trots förlusten, så är Chivas förhandsfavoriter inför mötet mot Pachuca. Enligt tidningen Record dras Antonio Briseño med en skada. Han missar matchen.

Vilket lag kan hejda Cruz Azuls framfart? Puebla ställs mot Cruz Azul i den kommande omgången. Cruz Azul är stora favoriter inför det mötet. Det skiljer 17 poäng mellan lagen. Med sex omgångar kvar bör inte Cruz Azul kunna tappa direktplatsen till slutspelet, då de har åtta poäng till godo till den sista direktplatsen. De toppar tabellen och behöver fortsätta leverera starka resultat om de ska vinna seriespelet. Puebla kämpar om att ta en kvalplats. De ligger nedanför kvalplatserna i tabellen. Håll ett extra öga på Giakoumakis och Ditta i Cruz Azul. Cruz Azuls anfallare Gabriel "Toro" Fernandez har varit skadad en längre tid. Han rapporteras vara tillbaka från skadan, återstår att se när comebacken kommer.

Omgångens match är en av säsongens stora möten - Clasico Regiomontano. Det glödheta derbyt mellan Monterrey, även kallat Rayados, och Tigres. Det här blir den 129:e upplagan av "Clasico Regio". Två lag som är i toppskiktet av tabellen. Precis som de förväntas vara. Tigres ligger trea och Rayados femma. Rayados har spelat en match mer. Enligt mexikansk media får Tigres tillbaka Fernando Gorriaran och Diego Reyes lagom till bataljen. Båda har varit skadade. Håll ett extra öga på André-Pierre Gignac och Joaquim i Tigres. Gignac är i delad andraplats i skytteligan. Joaquim gör sin första säsong i Tigres. Han har gjort det bra sedan han kom till klubben. I "Rayados" är Lucas Ocampos och Sergio Canales spelarna att hålla ett extra öga på. Canales har blivit en nyckelspelare i Monterrey. En duktig målgörare och en av ledarna i truppen. Lucas Ocampos kom in väldigt sent i transferfönstret. Han har bara hunnit göra något enstaka framträdande. Han bland hårt arbete med fin teknik. Han kan avgöra matcher på egen hand. Undertecknads uppfattning är att det här derbyt har knappat in på derbyt mellan Chivas och América de senaste 10 åren, sett till storheten. Passion, rivalitet, prestige, ekonomiska muskler, affischnamn...

Trots att Club América hittills inte motsvarat förväntningarna den här säsongen, så är de klara förhandsfavoriter mot Santos Laguna. Santos Laguna ligger sist i tabellen och har en betydligt mycket svagare trupp än América. Så pass att det finns en och annan reserv i América som skulle ta en direktplats i Santos Laguna. América får tillbaka mittfältaren Richard Sanchez från avstängning. Båda lagen kommer närmast ifrån varsin förlust. Santos Laguna meddelade tidigare i veckan att de har en ny klubbpresident. En ung sådan. Aleco Irarragorri Kalb som nu tillsatts är endast 24 år.

En normal säsong skulle Pumas vara förhandsfavoriter mot Atletico San Luis. I den här omgången är det svårare att ta ut en favorit på förhand. Atletico som ligger femma med sina 20 poäng. De har dock spelat en match mer. Pumas ligger sexa med sina 20 poäng. Även tabellsjuan Tijuana har tagit 20 poäng. Då Tijuana ligger precis nedanför direktplatserna till slutspelet, är det här en mycket viktig match för samtliga tre lag. Jorge Ruvalcaba kan komma att göra comeback.

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2024-10-18 20:40:00
Author

Fler artiklar om Mexiko