4-1 Jorge Ruvalcaba (minut 88)

Pachuca 0-1 Monterrey
0-1 Sergio Canales (minut 14)

Övrigt

Säsongens allra första match inleddes med att ljummet möte. Puebla som kommer från en blytung säsong, tog emot Santos Laguna. Santos Laguna var inte heller de bra förra säsongen. Spelmässigt var det här en match som inte höll någon högre nivå. Puebla som kom till mer än dubbelt så många avslut, tog en knapp seger. Kanadensaren Lucas Cavallini satte 1-0 på straff i den 96:e minuten. Santos Laguna-nyförvärvet José Juan Macias gjorde debut när han kom in i andra halvlek. Jordan Carrillo och Franco Fagundez började oväntat nog båda på bänken. Så även målvakten Carlos Acevedo.

Necaxa gästade Tigres i Monterrey. Tigres hade fortsatt den ordinarie målvakten Nahuel Guzman avstängd. Målvaktsnyförvärvet Fernando Tapia satt på bänken. Detta gjorde att Felipe Rodriguez tog platsen mellan stolparna i startelvan. Necaxa började överraskande med Alan Montes, Jesus Alcantar och Diego Gomez på bänken. Heriberto Jurado fanns varken med från start eller på bänken. Tigres var det spelförande laget. Anfallen var utdragna. De var bra på att hålla i bollen, men ganska uddlösa framåt. Necaxa försökte hålla positionerna och backade hem mindre än väntat. Tigres fick straff 20 minuter in i matchen sedan Sebastian Cordova blivit fälld. Han hade tagit sig in i Necaxas straffområde längs kortsidan. André-Pierre Gignac placerade in 1-0. Gorriaran och Cordova var två av Tigres bästa spelare. Alcantar och Montes var saknade på planen för Necaxa. Tigres spel blev rappare och visade upp ett bra kombinationsspel när Marcelo Flores bytttes in i den 62:a minuten mot Cordova.

Omgångens skräll stod Atletico San Luis för. De besegrade de regerande ligamästarna Club América med 2-1. Mateo Klimowicz gjorde båda Atleticos mål medan Henry Martin gjorde Américas mål. Mycket starkt av Atletico San Luis att vända 0-1-underläge till 2-1. América-nyförvärvet Erick Sanchez kom in när det återstod en halvtimme av andra halvlek.

Cruz Azul ställdes mot Mazatlan i Mexiko City. Hemmalaget var storfavoriter inför mötet. Detta trots att de saknade nyförvärvet Giorgos Giakoumakis, som dras med en skada. Andrés Montaño som Cruz Azul värvat från just Mazatlan, började på bänken och kom senare in. Trots att Cruz Azul ägde bollinnehavet och hade betydligt fler avslut än vad Mazatlan hade, så satt Cruz Azuls seger långt inne. Inhopparen Bryan Gamboa satte 1-0 i den 94:e minuten. Cruz Azuls Camilo Candido hann både komma in och dra på sig rött kort inom loppet av sju minuter. Han missar matchen Monterrey i den kommande omgången.

Kattmötet mellan Leon och Pumas var sevärd. Det var en händelserik match med ett högt tempo. Jorge Ruvalcaba gjorde comeback i Pumas efter ett misslyckat lån i den belgiska klubben Stadard Liege. 22-åringen spelade från start. Comebacken kunde inte hade blivit mycket bättre. Ruvalcaba var involverad i mycket av Pumas anfallsspel. Han var på hugget och ville mycket. Det var mycket som stämde för mexikanen. Han gjorde två av målen när Pumas vann med 4-1. Guillermo Martinez Ayala gjorde inte bara matchens snyggaste mål. Utan också omgångens mål.

Matchen mellan Pachuca och Monterrey hade på förhand goda förutsättningar att kunna bli målrik och spännande. Målrik blev den dock inte. Kanske spelade det in att båda lagen saknade spelare. Allra mest för Pachuca som skaknade nyckelspelaren Salomon Rondon. Rondon som spelar Copa América för sitt Venezuela. Pachucas nyförvärv Arturo Gonzalez gjorde ett inhopp. Både Johan Rojas och Oliver Torres, som Monterrey plockat in till den här säsongen, saknades till den här matchen. Det här var en anfallsglad match med många avslut. Sergio Canales rakade in 1-0 efter en kvart, framspelad av nyförvärvet Roberto de la Rosa. Matchbilden förändrades inte efter målet. Båda lagen kom till flera avslut i andra halvlek. Anfallaren Luis Puente gjorde a-lagsdebut för Pachuca. Han spelade från start och byttes ut i början av andra halvlek. Samma sak med a-lagsdebutanten Gael Alvarez. Även Monterreys försvarare Alessandro Tagle, 18 år, gjorde a-lagsdebut. Han spelade från start.

Matchen mellan Chivas och Toluca slutade 0-0. För Chivas del gjorde gjorde båda nyförvärven Fidel Barajas och Omar Govea debut. Fidel Barajas är en talang som blir spännande att följa framöver i Chivas. Även Toluca hade nyförvärv som debuterade. Frankie Amaya och Paulinho byttes båda in. Javier "Chicharito" Hernandez hade den här målchansen som han brände.