0-1 Oscar Estupiñan (minut 48)
0-2 Carlos Salcedo (minut 53)

Övrigt

Direktplatsera till ligaslutspelet innehas i dagsläget av Cruz Azul, Tigres, Toluca, Monterrey, Pumas och Atletico San Luis. Tijuana, América, Chivas och Atlas står på tabellplaceringarna som innebär kval till slutspelet.

Flera av de stora lagen tappade poäng, där de borde ha vunnit, i den här omgången. Chivas åkte på förlust, Monterrey förlorade, América spelade oavgjort och Pachuca förlorade. Dessa fyra lag får ses som förlorare den här omgången. Prestigemässigt var Chivas förlust i derbyt det tyngsta resultatet i den här omgången.

Monterrey åkte på en oväntad förlust mot Atletico San Luis. Monterrey som hade bortaplan kom till betydligt fler avslut i matchen än vad Atletico gjorde. "Rayados" hade 17 avslut mot hemmalagets åtta. Av dessa 17 var dock bara ett på mål. Uselt facit med en så stark trupp och offensivt skickliga spelare. Ricardo Chavez gjorde 1-0-målet i slutet av första halvlek. Målet stod sig matchen ut. Atletico San Luis ligger på en överraskande femteplats. De är dock ett av lagen som spelat en match mer. Samma sak gäller Monterrey, som ligger fyra.

Cruz Azul fortsätter att leverera jämna resultat. Och det i toppen av tabellen. De tog en väntad vinst när de besegrade Necaxa med 3-0. Alexis Gutierrez, Faravelli och Rotondi gjorde ett mål vardera. Erik Lira och Willer Ditta har gjort det bra i försvaret den här säsongen. Lira är i grund och botten en defensiv mittfältare. I en trebackslinje har Anselmi använt honom som mittback. Cruz Azul har Puebla, Juarez, Pumas, Santos Laguna, Atlas och Tigres kvar att spela mot i de återstående matcherna av seriespelet. Ett helt klart överkomligt spelschema. Pumas och Tigres är två svåra matcher. Atlas har vid ett par tillfällen överraskat den här säsongen.

Tijuana är, tillsammans med Atletico San Luis, omgångens vinnare. Tijuana besegrade Pachuca med 2-1. Det var dock en seger som att långt inne. Emanuel Reynoso gjorde det avgörade målet i den 94:e minuten. Tijuana-talangen Gilberto Mora byttes in i den 73:e minuten. Osorio slussar in honom med omsorg i laget. Salomon Rondon spelade hela matchen. Han är inte med och slåss om att vinna skytteligan den här säsongen. Tijuana har i allra högsta grad häng på en direktplats till slutspelet. De ligger sexa efter att ha fått ihop 20 poäng. Pumas och Atletico San Luis ligger båda precis över Tijuana i tabellen med samma poängskörd. Atletico har dessutom spelat en match mer. Monterrey som ligger fyra med sina 21 poäng har spelat 12 matcher.

Tigres tog en väntad seger mot Puebla. En knapp seger. De blågula vann med 1-0 efter mål av André-Pierre Gignac. Fransosen knorrade in målet med den här frisparken. Det var hans 175:e mål i Liga MX. Det gjorde att han gick om Horacio Lopez som gjorde 174 mål i Liga MX under sin karriär. I listan över spelarna som gjort flest mål genom tiderna i Liga MX finner vi Gignac på en trettonde plats. Hela topplistan över främsta målgörarna genom tiderna i Liga MX finns här.

Pumas och Toluca fick dela på poängen i Toluca. Cesar Huerta tog ledningen för gästerna redan i den första minuten. I den 25:e minuten svarade Toluca med att kvittera till 1-1. Succé-anfallaren Paulinho gjorde målet. Han är fortsatt i skytteligaledning med sina sju gjorda mål i ligan. Han har även gjort fem assist.