2-0 Cesar Huerta (minut 54)
3-0 Guillermo Martinez Ayala (minut 59)

Övrigt

Cruz Azul, Toluca, Tigres, Monterrey, Pumas och Tijuana står på tabellplaceringarna som är direktplatserna till slutspelet. Atletico San Luis, Chivas, Atlas och América innehar i dagsläget kvalplatserna till slutspelet.

Omgången inleddes i Queretaro där "Gallos Blancos" tog emot Toluca. Trots bortaplan var Toluca förhandsfavoriter. Ett favoritskap som höll. Toluca vann med 0-1. Paulinho gjorde målet. Det var hans åttonde ligamål för säsongen. Paulinho toppar fortsatt skytteligan. Toluca ligger nu tvåa i tabellen.

Atlas spelade mållöst mot ett svagt Mazatlan. Mazatlan som bara vunnit en match den här säsongen. Bättre har det gått för Atlas, som dock har en svag form. De har tre förluster, en oavgjord och en vinst på de tre senaste matcherna. Atlas ligger nia i tabellen.

Omgångens stora match var en av säsongens höjdpunkter - derbyt mellan Monterrey och Tigres. Det var den 139:e upplagan av Clasico Regiomontano, som derbyt heter. Förutsättningarna för en välspelad match på teknisk hög nivå. Matchen hade hög intensitet redan från avspark. Tempot var högt. En aggressiv matchbild, utan att för delen vara ett fult spel. Monterrey hade ett spelmässigt övertag, även om Tigres fortfarande var med i matchen. Iker Fimbres sköt in 1-0 på en retur redan i den femte minuten. Matchbilden förändrades inte efter målet. Sergio Canales utökade ledningen till 2-0 i mitten av halvleken. Tigres kom till avslut även de. Båda lagen ville spela sig igenom sina motståndare och vara det bollförande laget. Lucas Ocampos var företagssam. Det var han som gjorde 3-0. I den 44:e minuten lyckades Tigres lagkapten Guido Pizarro reducera till 3-1. Domaren la till 10 minuter på första halvlek. Domaren blåste för straff sedan en Monterrey-spelare blockerat ett skott med armen. Gignac sköt in 3-2 innan domaren blåste av första halvlek. Det höga tempot som var i inledningen höll sig halvleken igenom.

Helt plötsligt fanns ett hopp för Tigres och dess supportrar. Tempot var inte lika högt i andra halvlek. Vilket var väntat. Spelet blev lite mer låst, jämfört med första havlek. Båda lagen gjorde flera byten i andra halvlek. Iker Fimbres sköt in 4-2 i den 66:e minuten. En kalasträff från den unga mexikanen. André-Pierre Gignac var ur slag i matchen. Hans ansiktsuttryck var blankt. Matchen innehöll det mesta. Det blev tjaffs i halvleken. Gruff mellan mittbacken Victor Guzman och Gignac. Andra spelare från båda lagen blev också involverade. Guzman hade ett övertag i matchen i matchen mot Gignac. Trots flera offensiva byten i slutet lyckades inte Tigres minska gapet på Monterreys ledning. Monterrey vann rättvist.

Leon tog en viktig seger när de besegrade Juarez. En seger som satt långt inne. Leon vann med 2-3. Segermålet som Mauricio Isais gjorde kom så sent som i den 97:e minuten. Det har var Leons blott anda ligavinst för säsongen. De har fortfarande chansen att ta en kvalplats till slutspelet. Det ser dock mörkt ut. De har fem poäng upp till den sista kvalplatsen.

Pumas håller sig kvar bland direktplatserna i tabellen. I omgångens sista match vann Pumas med 3-0 mot Atletico San Luis. Cesar "Chino" Huerta gjorde två av målen. Guillermo Martinez Ayala gjorde det tredje målet. Pumas facit på de fem senaste matcherna är tre vinster och två oavgjorda. Att Atletico blev poänglösa gjorde att de halkade ner i tabellen. De ligger nu nia - precis nedanför direktplatserna till slutspelet.

Tijuana vann med 1-2 mot Necaxa. Det här var Tijuanas tredje raka vinst. Mycket viktig seger i kampen om en direktplats till slutspelet. Necaxa hade 23 avslut mot "Xolos" 11. Heriberto Jurado spelade från start för Necaxa. Junioren Gilberto Mora satt på bänken under hela matchen för gästerna.

Club América tog en enkel seger mot Santos Laguna. Resultatet blev 3-0. Segersiffrorna kunde ha blivit ännu större. América hade 26 avslut mot Santos Lagunas sex. Santos Laguna fick Ismael Govea utvisad i den 60:e minuten. Han missar Santos Lagunas kommande match mot Pachuca. Santos Laguna ligger sist i tabellen.