Tite ny förbundskapten!
Tite var tränare när Corinthians besegrade Chelsea i VM-finalen för klubblag 2012.

Tite ny förbundskapten!

Corinthians bekräftade på onsdagen officiellt att Tite lämnat posten som tränare för klubben för att ta över som brasiliansk förbundskapten.

Igår lämnade Dunga posten som brasiliansk förbundskapten. Redan dagen efteråt blev det klart med en ersättare. Det är 55-årige Adenor Leonardo Bacchi, mer känd som Tite, som kommer ta över posten och därmed ansvara för ett lag i kris, i ett land i kris. Förra året blev Tite brasiliansk mästare med Corinthians och han har även ytterligare en brasiliansk ligatitel, en seger i Copa Libertadores, samt en titel i VM för klubblag med just Corinthians. Tidigare bedrifter som tränare inkluderar även en titel i Copa Sudamericana med Internacional, en cuptitel med Grêmio, samt delstatsmästerskap med Corinthians, Internacional, Grêmio och Caxias.

Tite har genom åren gjort sig känd för sin förmåga att skapa en stark defensiv, vilket varit Corinthians vinnande koncept den senaste tiden. Han agerade defensiv mittfältare under sin spelarkarriär på 1980-talet och har sedan dess bland annat studerat idrott och hälsa under förre världsmästartränaren Luiz Felipe Scolari, som sedan blev hans mentor. Tite var påtänkt som förbundskapten redan för två år sedan men då valde fotbollsförbundet CBF att satsa på Dunga istället. När han sedan fick frågan om att ta över efter sortin i Copa América ifjol tackade han nej eftersom han var besviken över att inte ha varit förstavalet tidigare. Denna gång ska dock en överenskommelse ha kommit till stånd. Detta bekräftas via Corinthians officiella hemsida.

Det mesta tyder just nu på att ungdomslandslagstränaren Rogério Micale kommer ha ansvar för OS-laget och att Tite tar över när det närmar sig VM-kval i höst där Brasilien ligger på en sjätteplats efter sex omgångar, och alltså just nu står utanför en slutspelsplats till mästerskapet 2018.

Källa: Globo

David Bergdavid.berg@svenskafans.com@_david_berg_2016-06-15 23:30:22
Author

Fler artiklar om Brasilien