Tränaren Diego Alonso lämnar Inter Miami
Diego Alonso lämnar Inter Miami.

Tränaren Diego Alonso lämnar Inter Miami

Inter Miami väljer att byta tränare efter sin första säsong i MLS. Uruguayanen Diego Alonso får lämna sitt uppdrag som tränare för Miami efter en säsong som tog slut efter förlust i knockoutmatchen i slutspelet mot expansionskollegorna Nashville. Ingen ersättare har utsetts än.

Det händer mycket på tränarfronten i MLS och nu har ytterligare en förändring skett. Inter Miami och deras uruguayanske tränare Diego Alonso har valt att gå skilda vägar, eller "mutually agreed to part ways" som det brukar formuleras på MLS-språk. Det av David Beckham delägda Inter Miami tog den sista slutspelsplatsen i Eastern Conference den gångna säsongen men blev sedan direkt utslagna i knockoutmatchen i slutspelet mot säsongens andra expansionslag, d.v.s. Nashville SC. Sett till vilka summor som har spenderats på övergångssummor och spelarlöner av Miami får det betraktas som ett misslyckande.

Diego Alonso kom närmast från ett antal år i mexikanska ligan där han hade tränat Pachuca respektive Monterrey. Vem som blir hans ersättare i Miami är ännu inte klart, men det är mer troligt att det blir ett välkänt utländskt namn än någon av alla de Nordamerikabaserade tränare som går arbetslösa för tillfället.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-01-08 14:45:00
Author

Fler artiklar om USA