Tre poäng direkt i Svenska Cupen
World Cup-glädje 1998 - Svenska Cupen-glädje 2005?

Falu BS fick en flygande start på nyinstiftade Svenska Cupen, när man i första matchen slog Sandviken med 1-0. Segerskytt blev Jonas Henniger.

FALU BS-SANDVIKENS AIK 1-0 (1-0)
1-0 (16) Jonas Henninger

Den absolut första matchen någonsin i Svenska Cupen spelades i dag på torsdagen. Falu BS mot Sandviken. Ett SAIK som inför cupen inte hade förlorat en enda match på försäsongen. Bland annat vann man med 7-0 i Falu BS:s premiärmatch. Därför var det inte alla som hade tippat seger för Falu BS inför matchen. Det var däremot de nederlagstippade dalmasarna som tog ledningen i matchen. I den 16:e matchminuten genom Jonas Henninger. Strax efter det fick SAIK ett gyllende läge till en snabb kvittering, då man tilldömdes en straff. Straffskytten sköt dock straffen utanför och han åkte i från målet med nedsänkt huvud. Resultatet 1-0 stod sig 30 minuter ut, det vill säga halvtid. I andra halvlek var det SAIK som mestadels stod för spelet och försökte trycka på för en kvittering. Jonas Persson räddade Falu BS ett par gånger. Matchen slutar 1-0 till Falu BS, som alltså får en flygande start på turneringen. Det var inte många som hade räknat med tre poäng mot SAIK.

Nu fortsätter cupen för Faluns del, med match i morgon mot Vetlanda klockan 17.30. Laget har nu skapat sig ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen.

Vill du skriva om Falu BS på SvenskaFans.com? Läs mer här.